Hrvatske vode osigurale 10 milijuna kuna za sanaciju brojnih klizišta u Varaždinskoj županiji

Napisao/la: VV -
Hrvatske vode osigurale 10 milijuna kuna za sanaciju brojnih klizišta u Varaždinskoj županiji Foto: Foto: HDZ Varaždinske županije

Hrvatske vode svojim će sredstvima u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna u ovoj godini sufinancirati sanaciju više desetaka klizišta na području Varaždinske županije.
– Nedavno smo u općini Bednja imali primjer da je klizište ozbiljno ugrožavalo prometnicu koju je koristio školski autobus. Promet je posebno bio otežan i opasan za vrijeme kiša i snijega te je bilo nužno hitno krenuti u sanaciju klizišta. Kada je u pitanju sigurnost naših najmlađih niti jedan iznos nije prevelik. Svi takvi zahvati iziskuju poprilična financijska sredstva te bi ih u tolikom broju teško bilo riješiti bez potpore s državne razine – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak zadovoljan što je Vlada prepoznala problem klizišta na sjeveru Hrvatske i predvidjela dosad najveći iznos u jednoj godini za sanaciju klizišta na području Varaždinske županije.
Prema planu za ovu godinu, Hrvatske vode namijenile su 2,1 milijun kuna za sanaciju tri klizišta na području Općine Bednja dok je gotov milijun kuna predviđeno za sanaciju četiri klizišta na području Ivanca. Isti iznos, milijun kuna, predviđen je za sanaciju klizišta na Banjšćini, Gornji Kneginec.
Za sanaciju dva klizišta na području Općine Visoko predviđena su sredstva u iznosu od 950.000, odnosno 349.000 kuna dok je za klizište Čevo osigurano sufinanciranje od strane Hrvatskih voda u iznosu od 800.000 kuna. Za tri klizišta u Općini Ljubešćica predviđena su sredstva od 755.000 kuna te otprilike isti iznos za sanaciju nekoliko klizišta u Općini Cestica. Više stotina tisuća kuna iznosi su predviđeni za sanaciju klizišta na području gradova Novog Marofa, Ludbrega, Varaždinskih Toplica i Lepoglave te općina Jalžabet, Maruševec, Klenovnik i Vinica.
– Predviđenim sredstvima koje osiguravaju Hrvatske vode sada će se moći puno više napraviti kada je u pitanju sanacija klizišta. Osim što ugrožavaju sigurnost, često klizišta stvaraju ne male gospodarske i materijalne štete. Iznos od 10 milijuna kuna velika je pomoć u rješavanju ovog problema koji na sjeveru Hrvatske, i u Varaždinskoj županiji, postoji već dulji niz godina. Osiguranjem ovih sredstava aktivnije se kreće u rješavanje tog problema – zaključio je Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.