HRAST u novom Ministarstvu demografske obnove? Ilčić: Ne želim ništa komentirati Foto: VV arhiva

HRAST u novom Ministarstvu demografske obnove? Ilčić: Ne želim ništa komentirati

V.M./VV/Jutarnji.hr | 13.1.2016. u 10:20h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik HRAST-a i varaždinski gradski vijećnik Ladislav Ilčić mogao bi imati veliku ulogu u novom ministarstvu kojeg planira osnovati nova Vlada, a radi se o Ministarstvu obitelji, useljeništva i demografske obnove.

Kako nam je telefonski rekao sam Ladislav Ilčić, hrvatskoj javnosti poznata je politika HRAST-a, no još je prerano za bilo kakve komentare što se tiče novog ministarstva.

- Javnost je dobro upoznata s radom HRAST-a s obzirom na to da smo se kroz naš rad bavili demografskim pitanjima, odgojno-obrazovnim, ali i kulturnim pitanjima. Smatramo da imamo kvalitetne ljude te da možemo doprinijeti budućoj vlasti, no još je prerano o tome govoriti i ne želimo ništa kometirati jer su pregovori oko buduće Vlade i novih ministarstava još u tijeku - rekao je Ilčić.

Kako piše Jutarnji list, informaciju da se novo ministarstvo razmišlja prepustiti HRAST-u potvrdio im je istaknuti član Domoljubne koalicije. Plan nove vlasti je smanjiti broj ministarstava s 20 na 17 i formirati novo Ministarstvo demografske obnove.

Još nije definirano što bi Ministarstvo obitelji, demografske obnove i useljeništva točno obuhvaćalo, no može se pretpostaviti da će ujediniti sadašnji Ured za Hrvate izvan Hrvatske te da će mu se iz postojećeg Ministarstva socijalne politike i mladih pridružiti odjel za obitelj.