Hrast: Martinčević je koncesiju nazvala garancijom pravog rješenja, a bale su još u Brezju

Varaždinske vijesti | 16.1.2017. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su se oko "pada" proračuna za 2017. i privremenog financiranja, očitovali i HRAST-ovi gradski vijećnici Ladislav Ilčić i Krunoslav Burek te predsjednicu varaždinskih reformista Nataliju Martinčević pozvali da razumno ocjenjuje ponašanje vijećnika, reagirali su reformisti.

Natalija Martinčević navela je da su vijećnici HRAST-a u svom priopćenju iznijeli neistinu ustvrdivši da je ona 2012. glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada.

Na njeno priopćenje ponovno su reagirali HRAST-ovi vijećnici Ilčić i Burek navevši kako Martinčević nije formalno glasala za koncesiju, ali da ju je nazvala pravim i kvalitetnim rješenjem.

Priopćenje Ilčića i Bureka prenosimo u cijelosti:

Sve rasprave i prijedlozi Hrasta u vezi rješavanja pitanja baliranog otpada vidljivi su na snimkama sjednica Gradskog vijeća.

Točno je da gđa Natalija Martinčević nije 2012. formalno glasala za vrlo štetnu koncesiju o zbrinjavanju baliranog otpada. Nije to mogla učiniti jer kao dogradonačelnica nije bila članica Gradskog vijeća.

No, koji je bio njezin stav o toj koncesiji, o tom „pravom i kvalitetnom“ rješenju HNS-a i SDP-a možda najbolje govore riječi koje je izgovorila gđa Martinčević tada, kada se na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo o koncesiji: „ona je zapravo garant da će se na kraju iznaći pravo i kvalitetno rješenje“.

Varaždinci dobro znaju kako je završila koncesija koju je gđa Martinčević nazvala garancijom pravog i kvalitetnog rješenja – bale još uvijek stoje u Brezju.

Ladislav Ilčić i Krunoslav Burek

vijećnici Hrasta u Gradskom vijeću Grada Varaždina