Hranić u delegaciji Odbora regija EU na Kongresu EPP-e u Madridu

I.D./Varaždinske vijesti | 21.10.2015. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

Krajem listopada u Madridu u Španjolskoj održava se dvodnevni kongres Europske pučke stranke (European People's Party - EPP) na kojem će prisustvovati izabrani predstavnici europskih institucija.
 
Odbor regija, kao savjetodavno tijelo EU koje predstavlja europske regionalne i lokalne vlasti, tom će prilikom poslati 10 svojih predstavnika iz redova Europskih pučana koji će tijekom dvodnevnog kongresa imati pravo glasanja u ime Odbora regija EU.

Uz predsjednika Odbora regija Markua Markulu odabrano je i devet članova koji su se istaknuli svojim dosadašnjim radom. U delegaciju Odbora regija koja će sudjelovati na Kongresu Europske pučke stranke u Madridu odabrani su Marek Woźniak (Poljska), Alin-Adrian Nica (Rumunjska), Arnoldas Abramavičius (Litva), Eleni Loukaidou (Cipar), Jacques Blanc (Francuska), Mauro D'Attis (Italija), Michel Lebrun (Belgija), Roman Línek (Češka) i Bruno Hranić (Hrvatska).
 
Bruno Hranić načelnik je općine Vidovec, a dosad se isticao svojim radom u Odboru regija te je prvi govorio hrvatskim jezikom nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju tijekom rasprave o stanju u Ukrajini. Bio je potpredsjednik Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju te predsjedao sjednicama Povjerenstva, aktivno je sudjelovao u raspravama na plenarnim zasjedanjima, a od ove godine postao je koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo u Odboru Regija.
 
Tijekom Kongresa u Madridu, izabrani članovi imat će pravo glasanja na oba plenarna zasjedanja koja će se održati 21. i 22. listopada, te će imati priliku sudjelovati u raspravama na temu "Više novaca za ulaganja - više prilika za europske građane" i "Populizam".

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci