Hoće li promatranje ptica postati nova turistička ponuda na sjeveru? Foto: Ilustracija

Hoće li promatranje ptica postati nova turistička ponuda na sjeveru?

VV | 27.1.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da se 2. veljače obilježava Svjetski dan močvarnih staništa (WWD), Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode organizira aktivnost u prirodi kojom povezuje ptičarenje, rijeka Drava i lokalno stanovništvo.

- Svi koji žele mogu doći u nedjelju, 6. veljače u Marinu Prelog, koja je najatraktivnija lokacija za promatranje ptica u ovim zimskim mjesecima. Promatranje će se održati od 14 do 17 sati, a djelatnici Međimurske prirode osigurat će potrebnu opremu (dalekozore, durbine, vodiče) uz koju će se moći naučiti prepoznavati ptice - navodi se u pozivu.

FB_telop_pticarenje.jpg

- Za promatranje ptica u Prelogu nisu vam potrebne nikakve tehničke vještine. Potrebna je dobra volja, topla odjeća i obuća. Upoznat ćete dio naše prirodne baštine, opaziti labudove, različite vrste pataka i gusaka, galebova i drugih ptičjih vrsta. Vidjet ćete veliku raznolikost i bogatstvo ptica na malom prostoru. Postanite "birdwatcher‟ i dođite u Marinu Prelog na ptičarenje! - poziva sve zainteresirane Sara Kočić, stručna suradnica za opće poslove zaštite prirode Javne ustanove Međimurska priroda.

Promatranje ptica vrlo je popularna rekreativna aktivnost u svijetu. Posljednjih godina sve više se razvija i u Hrvatskoj koja ima odlične potencijale za razvoj tog oblika rekreacije i turizma jer se ptice mogu promatrati u sva godišnja doba.