Hoće li napokon krenuti dogradnja i rekonstrukcija ivanečke osnovne škole i to prema JPP modelu? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Hoće li napokon krenuti dogradnja i rekonstrukcija ivanečke osnovne škole i to prema JPP modelu?

IHR/Varaždinske vijesti | 27.9.2019. u 09:50h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li se napokon krenuti u projekt dogradnje i rekonstrukcije OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu? Na realizaciju ovog projekta, kojim bi se učenicima te škole omogućila jednosmjenska nastava, čeka se godinama, a zbog tog je projekta ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić još u proljeće Gradskom vijeću predložio da se osnivačka prava nad školom prenesu s Varaždinske županije na Grad Ivanec, kako bi sami krenuli u realizaciju tog projekta. Međutim, nije dobio podršku.   

Dogradnja i rekonstrukcija ivanečke osnovne škole sada je jedna od tema sjednice Županijske skupštine, koja je zakazana za srijedu, 2. listopada.  Pred vijećnicima će se naći prijedlog Odluke o prihvaćanju Prijedloga JPP projekta „OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ Ivanec.

Prema toj Odluci,Varaždinska županija prihvaća Prijedlog JPP projekt rekonstrukcije spomenute škole.

- Odnos sufinanciranja najamnina je 55 % Ministarstvo znanosti  i obrazovanja, 35 % Varaždinska županija i 10 % Grad Ivanec – navodi se u Odluci.  

O dogradnji i rekonstrukciji OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec putem ugovornog oblika JPP-a pozitivno se u travnju ove godine izjasnilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, navodi se u Odluci.

- U međuvremenu je izrađen Komparator troškova javnog sektora. Tijekom prijave projekta, Varaždinska županija će Gradu Ivancu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja predložiti treću varijantu iz Komparatora, čiji model predlaže dvije godine realizacije projekta te 25 godina uporabe i otplate naknade koja na godišnjoj razini za Varaždinsku županiju iznosi 1.276.702 kuna – navodi se u obrazloženju Odluke koju tek trebaju prihvatiti županijski vijećnici. 

Inače, planirana je rekonstrukcija 1313 četvornih metara školskog prostora te dogradnja 1923 četvornih metara školskog prostora te njegovo opremanje, a projekt je važan kako bi se stvorili preduvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.  

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci