Dok neki zatvaraju, u Varaždinu se otvara nova - benzinska postaja

MGA | 11.7.2022. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

I dok pojedine benzinske postaje privremeno prekidaju s radom, u Varaždinu se uskoro otvara nova benzinska postaja i to u vlasništvu trgovačkog društva kojemu je to prva benzinska postaja u poslovanju. Riječ o zagrebačkoj grupaciji Szabo, poznatoj po autopraonicama s ugostiteljskom uslugom na više lokacija u Gradu Zagrebu, a ovo im je prvi iskorak izvan Zagreba. Vlasnik Andras Szabo priznaje da nije jednostavno otvarati benzinsku postaju u trenutačnoj situaciji fiksiranih cijena goriva, ali ne odustaju od svojih poslovnih planova jer, kako ističe, poslovanje na lokaciji u Varaždinu nije usmjereno samo na prodaju goriva nego i na druge usluge; autopraonicu, ugostiteljski objekt i trgovinu mješovitom robom.

- U segmentu prodaje goriva nudit ćemo kvalitetno aditivirano gorivo excellent klase koje omogućuje dulje trajanje motora, veću učinkovitost i optimalnu potrošnju goriva. Takva goriva mogu se upotrebljavati u svim vrstama automobila i omogućuju najbolje performanse kako starijih tako i vrhunskih automobila. Također imat ćemo u ponudi i ugostiteljski objekt i trgovinu mješovite robe, jer smatramo da Varaždinu, te ovom kvartu, nedostaju ovakve usluge - kaže Szabo dodavši da svoju benzinsku postaju pod brendom Szaboil u Radićevoj ulici otvaraju najkasnije u roku od mjesec dana jer su već sve posložili te još samo čekaju minimalne tehničke uvjete. U međuvremenu se nadaju da će Vladina uredba o zamrzavanju cijena osnovnih goriva biti kratkog daha i da će Vlada naći neko rješenje kako bi trgovci naftnim derivatima mogli normalno poslovati.

Ovaj optimizam posljednjih dana dijele i drugi mali distributeri goriva i to ponajviše iz razloga što su se njihovim apelima prema Vladi pridružili i veliki distributeri naftnim derivatima među kojima su Petrol i Crodux. Kako doznajemo, u petak je s velikim distributerima u Vladi održan sastanak, ali zasad o tome nema službenih informacija pa se eventualne promjene očekuju tek sljedećeg tjedna, nakon što istekne važiti trenutačna uredba.

Ovaj je sastanak pobudio optimizam i kod malih distributera pa su rekli da će obustaviti svoju akciju “zatvaranja” benzinskih postaja. Iako ovaj vid protesta nije uzeo većeg maha, prošlog su tjedna po jedan ili više dana pojedine benzinske postaje bile zatvorene tj. trgovine su im uglavnom radile, ali nisu točile goriva ili su točili samo aditivirana goriva čija se cijena i dalje slobodno formira. Najviše je malih benzinskih postaja bilo zatvoreno u Istri, Dalmaciji i Slavoniji, a u Varaždinskoj županiji na jedan dan nisu radile dvije male benzinske postaje na području Varaždina, među kojima je bila i benzinska postaja Šilec.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...