HNS: Vraćanjem korijenima želimo iznova jasno odrediti svoj politički identitet

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 12:36h | Objavljeno u Aktualno

Vraćanjem korijenima želimo iznova jasno odrediti svoj politički identitet i prezentirati trajne vrijednosti po kojima se razlikujemo od ostalih opcija unutar političkog spektra - poručio je danas predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj na konferenciji za novinare na kojoj je u okviru obilježavanja 50. godina Hrvatskog proljeća, predstavljena HNS-ova kampanja - Vraćanje korijenima.

Čuraj je istaknuo kako je HNS od svojih osnutaka pa svih ovih 30 godina, stranka vizije, kontinuiteta i rezultata, čvrsto zastupajući politike liberalnog centra kao jamca poštivanja demokratskih standarda, ljudskih prava i sloboda pojedinca.

- HNS je uvijek stajao na pozicijama zdravog razuma, racionalnih i umjerenih političkih stavova. Upravo HNS gleda prema naprijed, puno dalje od političkog trenutka - istaknuo je predsjednik Stjepan Čuraj te pojasnio koncept modernog liberalizma kao novog smjera HNS-ovog rada.

- To je koncept koji uključuje kompletan spektar liberalnih ideja i načina života ali i postulate politike koji praktički do jučer nisu bili liberalni, ali su sada uobičajni, prihvatljivi i ponekad nužni. Duboko vjerujem da danas više ne možemo govoriti o modernoj politici koja se temelji na isključivosti i klasičnim podjelama na lijeve i desne. Ukratko i lijevo i desno ali uvijek naprijed! -  zaključio je Stjepan Čuraj.

Saborski zastupnik Predrag Štromar osvrnuo se na tridesetogodišnje stranačko djelovanje u HNS- u te ostavštinu Savke Dabčević Kučar, ikone Hrvatskog proljeća te pozvao sve da slijede njene ideale.

- Njezina vizija Hrvatske kao gospodarski jake i razvijene zemlje, zemlje bez podjela i zemlje u kojoj su svi jednaki pred zakonom, je ono čemu sam težio svih ovih godina i čemu težim i danas. I upravo ta njena razmišljanja neku budu ključ budećeg političkog djelovanja svakog pojedinca koji se uključuje u politiku - rekao je Predrag Štromar.

Na predstavljanju HNS-ove kampanje Vraćanje korijenima, prisustvovala je i potpredsjednica HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić te predsjednik Savjeta HNS-a Ivica Mandić, koji je naglasio ključnu ulogu Savke Dabčević Kučar u modernoj hrvatskoj povijesti ali i u izgradnji HNS-a.

 

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci