HNS Varaždin: Što stoji iza potpore nezavisnih vijećnika "Budimo grad" rebalansu proračuna?

VV | 14.4.2022. u 17:36h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati Podružnica Varaždin podržava odluku Gradskog vijeća o izglasavanju rebalansa proračuna, ali u isto vrijeme postavlja pitanje koje su posljedice izglasavanja odnosno hoće li pojedini akteri na političkoj sceni Varaždina dobiti nešto zauzvrat.

U HNS-u drže da samo nekoliko tjedana nakon što nije podržan taj isti rebalans, koji je sada dobio jednoglasnu podršku, kao i sama činjenica poništenja natječaja za izbor pročelnika, bude sumnje na moguću političku trgovinu.

- Podržavamo izglasavanje rebalansa proračuna jer on znači provođenje određenih projekata od interesa građana. No, ovaj drugi dio koji toliko miriše na političku trgovinu je nešto što je upravo protiv interesa Varaždina i njegovih građana. Sve će biti jasnije je li doista riječ o političkoj trgovini nakon imenovanja pročelnika - izjavio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan ističući da je upravo čudan obrat vijećnika "Budimo grad".

- Mislim da su i gradonačelnik Neven Bosilj, ali i vijećnici koji su u samo nekoliko tjedana promijenili svoj stav, dužni pojašnjenje građanima. Ako je izgovor vijećnika iz redova "Budimo grad" da je zadovoljen njihov uvjet kako će u provedbu natječaja za zapošljavanje bit uključeni vanjski suradnici, je li Bosilj prihvaćanjem njihovog uvjeta i poništenjem natječaja za imenovanje pročelnika na neki način priznao da se u Gradskoj vijećnici skoro dogodilo nešto što se nije smjelo - zapitao je Klopotan zaključujući da će svima sve biti jasnije kada se imenuju novi pročelnici u Gradu Varaždinu.

 

Označeno u