HNS traži slanje zahtjeva Nacionalnom stožeru za jednu zonu kretanja unutar županije

Varaždinske vijesti | 18.4.2020. u 16:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Županijska organizacija HNS-a uputila je zahtjev Stožeru civilne zaštite Varaždinske županije da što hitnije od nacionalnog Stožera zatraži formiranje jednog područja kretanja bez propusnica unutar cijele Varaždinske županije.

Već su u petak HNS Varaždinske županije i gradonačelnici i načelnici iz redova stranke predložili županijskom Stožeru formiranje jednog područja kretanja u cijeloj Varaždinskoj županiji, dok je i nacionalni Stožer u subotu donio odluku o novim mjerama. Traži se da se što hitnije reagira kako bi odluka mogla postati važeća od ponedjeljka, 20.4.2020., a sve s ciljem olakšavanja obavljanja svakodnevnih poslova i obaveza naših sugrađana.

- HNS je od samog početka krize zagovarao veća područja za kretanje stanovnika bez propusnica na području Varaždinske županije i u tom su smjeru išli prethodno potpisani sporazumi jedinica lokalna samouprave. Varaždinska županija već deset dana nema novooboljelih i naše je područje svrstano u jedno od četiri regije RH s povoljnom epidemiološkom situacijom. Tražimo da županijski Stožer civilne zaštite i načelnik Robert Vugrin ovoga puta što hitnije reagiraju i da još danas, s procjenom epidemiološke situacije, upute prijedlog nacionalnom Stožeru za formiranje jednog područja kretanja na području Varaždinske županije - navode u priopćenju.