Marijan Škvarić i Stjepan Čuraj Foto: HNS

HNS: Stranka i građani moraju uvijek biti iznad interesa pojedinaca

VV | 19.1.2021. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine Hrvatska narodna stranka započela je s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

– Smjer je to koji su u HNS-u podržala sva tijela od Središnjeg odbora i Predsjedništva do lokalnih organizacija na terenu. Izborom mladih i sposobnih članova stranke na vodećim mjestima HNS je krenuo smjerom vraćanja dostojanstva svakog člana te vraćanja njegovog povjerenja u stranku kao i vraćanja povjerenje građana ove zemlje u politiku i institucije – naglasio je v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od nas. Jedna od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

– No, sada kada je stranka krenula novim smjerom pojedinci, pa tako i g. Batinić, ne mogu se pomiriti s činjenicom da je stranka i interes građana, a ne osobni interesi, iznad svih nas. Uz svo dužno poštovanje, prema svima onima koji su dali dio sebe i svoj rad HNS-u, odluke koje donosi stranka treba biti ispred svega pa čak i onda kada pojedincima one ne idu u prilog – ističe Škvarić.

Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova a tako će biti i ovoga puta. G. Batiniću na njegovom daljnjem političkom putu želimo puno sreće uz rečenicu koju je često izgovarala prva predsjednica naše stranke Savka Dabčević Kučar:

"Prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi".

Označeno u