HNS Sanja Kolenko kandidatkinja za zamjenicu župana: "Osigurat ćemo bolju Županiju za sve" Foto: HNS Varaždinske županije

HNS Sanja Kolenko kandidatkinja za zamjenicu župana: "Osigurat ćemo bolju Županiju za sve"

VV | 23.4.2021. u 16:25h | Objavljeno u Aktualno

Sanja Kolenko iz Klenovnika, aktualna zamjenica načelnika Općine, kandidatkinja je za zamjenicu župana Varaždinske županije.

- Ono što govorim od prvog dana kada sam objavio svoju kandidaturu, danas dokazujem i konkretnim potezima – okupio sam tim stručnih, mladih, sposobnih i iskusnih ljudi kojima se danas pridružuje i kandidatkinja za zamjenicu župana – Sanja Kolenko. Garancija da ćemo raditi odličan posao su moje kolege iz HNS-a s dugogodišnjim iskustvom u izvršnoj vlasti koji su nam danas došli pružiti podršku. Zajedno činimo spoj mladosti i iskustva i nova smo snaga županije. Kandidatkinja za zamjenicu župana pravnica je koja ima iskustva u realizaciji svih vrsta projekata: od komunalnih, društvenih i gospodarskih financiranih s nacionalne i europske razine. Definitivno je iskazala svoju sposobnost u projektu dogradnje Dječjeg vrtića gdje je bila voditeljica projekta koji je uspješno realiziran. Želim posebno naglasiti Sanjin angažman na području socijalne skrbi i humanitarnog rada. Sudjelovala je u provođenju projekta "Zaželi - pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“ te je sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Radila je brojne poslove na području civilne zaštite, kulture, unapređenju i zaštite okoliša te poticala razvoj turizma - rekao je Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana na današnjoj konferenciji HNS-a na kojoj su predstavljene liste koalicije HNS-a, Hrvatske seljačke stranke braće Radić, Bloka umirovljenici zajedno i Demokratske kneginečke stranke.

Kruno_Sanja1.jpg

V.d. predsjednika županijskog HNS-a Marijan Škvarić rekao je kako se na listi za Županijsku skupštinu nalazi ukupno 37 kandidata i kandidatkinja.

- Moram reći da je to spoj mladosti i iskustva, jedna nova snaga Županije. Vodili smo brigu da naša lista obuhvaća sve krajeve naše županije, a posebno želim istaknuti činjenicu da je na našoj listi gotovo jednak broj žena i muškaraca. U Varaždinskoj županiji sa svojim kandidatima za gradonačelnike i načelnike izlazimo u jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaćaju preko 65 % stanovnika Varaždinske županije. To pokazuje našu snagu i uvjeren sam u pobjedu svih naših kandidata - istaknuo je Škvarić.

Kruno_Sanja3.jpg

U svojem izlaganju Sanja Kolenko predstavila je svoju viziju aktivnosti za koje misli da su potrebni u Varaždinskoj županiji.

- Želim zahvaliti županijskoj organizaciji HNS-a što me kandidirala na jednu ovakvu funkciju, koju prije svega vidim kao dužnost, kao mjesto s kojeg mogu direktno pomoći u stvaranju boljih uvjeta za život svih stanovnika naše prelijepe županije. Iako je moja općina jedna od najmanjih u županiji, to je moj kraj kojeg volim, gdje sam odrasla i kroz radni vijek skupila mnoga iskustva. Mislim da male sredine iz koje i ja dolazim, dodatno očvrsnu pojedinca i daju mu snagu da ostvari velike snove. Svu svoju energiju, radne navike i iskustvo usmjerit ću, sa svojim stranačkim kolegom Krunoslavom, na razvoj brojnih, a nažalost neiskorištenih potencijala koje naš kraj ima. Prioritet će nam, uz razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva, razvoja turizma, poticanje rasta poljoprivredne proizvodnje, prije svega biti osiguranje uvjeta za dostojanstvenu starost naših starijih i sretno i bezbrižno odrastanje naših najmlađih stanovnika. Smatram da Kruno i ja činimo tim koji posjeduje znanje, iskustvo, ideje, ali i entuzijazam i snagu neophodnu za Županiju kakvu trebamo. Želimo biti primjer mladim ljudima koji žele bolju budućnost za sebe i svoju djecu. I zato: vidimo se u drugom krugu! - poručila je Kolenko.

Kruno_Sanja5.jpg

 Kruno_Sanja4.jpg

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci