HNS: Pozivamo Čačića da napokon predstavi SVOJ program, a ne naš

VV | 9.9.2017. u 10:18h | Objavljeno u Aktualno

Iz HNS-a su priopćenjem reagirali na jučerašnje izjave župana Varaždinske županije Radimira Čačića na svečanoj sjednici Županijske skupštine, odnosno koje su sve projekte pokrenuli posljednja tri mjeseca.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dobro jutro župane Čačiću, danas je 9. rujna, prošlo je točno tri mjeseca od kad ste 9. lipnja preuzeli dužnost župana.
Vrijeme je da se napokon probudite i počnete barem govoriti o SVOJIM programima i projektima, ako je možda preambiciozno očekivati da ćete se baviti ičim drugim osim samohvalom u Vašoj silnoj gladi za pažnjom javnosti.
Zadnja tri mjeseca obilazili ste škole, bolnice, potpisivali ugovore i najavljivali realizaciju milijunskih projekata. Prilikom preuzimanja dužnosti župana dočekali su Vas već gotovi projekti koje je pripremio Vaš prethodnik, a sada potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.
Na jučerašnjoj proslavi Dana županije, sjednicu koja je trebala biti svečana pretvorili ste u samo još jednu priliku za svoju promociju, a pritom iznoseći neistine. Bez imalo srama prozivali ste potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, kao i ministricu Blaženku Divjak, koja je uz sve svoje kompetencije i stručnost preuzela odgovornost za provedbu reforme obrazovanja.
HNS je dosljedna stranka koja sve tvrdnje temelji na činjenicama, te podsjećamo na ne tako davnu prošlost.
Projekt energetske obnove Opće bolnice Varaždin vrijedan 83.5 milijuna kuna pripremljen je u zadnjem mandatu Predraga Štromara, a dio sredstava za realizaciju projekta, na koja se čekalo, osigurana su u Fondu za zaštitu okoliša u mandatu ove Vlade.
U Novom Marofu počinje realizacija projekta izgradnje spojnog objekta, priprema za projekt također je odrađena u zadnjem mandatu Predraga Štromara.
U vrijeme zadnjeg mandata Predraga Štromara pokrenut je postupak nabave za nabavku 128-slojnog CT uređaja za varaždinsku bolnicu, kao i inicijativa za nabavku dugo i željno iščekivane magnetske rezonance.
U zadnjem mandatu Predraga Štromara Varaždinska županija bila je prva u ovom dijelu Europe koja je pokrenula reformu školstva u praksi, u STEM području.
Gospodine Čačiću, jedino se još niste pohvalili da imate zasluge i u patentiranju vlaka koji vozi bez tračnica i vozača, a koji je nedavno predstavljen u Kini. Međutim, kako ste krenuli, ne bi ni to začudilo.
Pozivamo Vas da se ispričate svim građanima Varaždinske županije što opterećujete javni prostor iznošenjem neistina u svrhu vlastite promocije te da se primite posla i napokon predstavite SVOJ program za naredne četiri godine.