Krunoslav Lukačić

HNS: Podržavamo da varaždinski nogometni klub postane prvoligaš, ali bez ucjena i prijetnji

Varaždinske vijesti | 13.11.2018. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljaju se politička prepucavanja oko predloženog modela financiranja NK Varaždina.

>> HNS „oštro osuđuje prijetnje“ Čačića, no je li ih bilo?
>> Reformisti: Alen Leverić iznosi potpune neistine

Na tvrdnju Reformista da Alen Leverić iznosi neistine, reagirali su iz HNS-a navodeći kako je izjava predsjednika HNS Varaždinske županije Alena Leverića stav županijske organizacije HNS-a koja ima 10 gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji, dok reformisti nemaju niti jednog.

- Kao sudionik navedenog sastanka odgovorno potvrđujem izjavu gospodina Leverića o prijetnjam župana Radimira Čačića, a koje su vezane uz uskraćivanje financijskih sredstava ŽUC-a prema Općinama i Gradovima, kao i prijetnje o uskraćivanju ulaganja u školstvo. Ponavljam još jednom stav HNS-a o NK Varaždinu, a to je da podržavamo nastojanja da varaždinski nogometni klub postane prvoligaš, ali da odluku ne mogu donositi nazočni načelnici, njihovi zamjenici ili pročelnici, nego odluku donose općinska vijeća – istaknuo je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

- HNS Varaždinske županije smatra da bi svaka strategija financiranja NK Varaždina javnim novcem morala sadržavati i informaciju kako je i zašto došlo do izostanka sponzoriranja kluba od strane lokalnih i nacionalnih gospodarstvenika - kaže Lukačić.

- Ovom prilikom ponovno podsjećamo župana da je zahvaljujući HNS-ovoj inicijativi izmijenjen Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, zahvaljujući kojem je u prvih devet mjeseci ove godine županijski proračun podebljan za čak 11 milijuna kuna, pa je sukladno tom plusu mogao osigurati sredstva za pomoć NK Varaždinu u županijskom proračunu. Pozivamo župana da ubuduće sredstva iz proračuna umjesto za dvorce i balone koristi za razvoj obrazovanja, uređenje i opremanje škola i vrtića, za podizanje kvalitete života građana, te da se okani ucjena i zlouporabe političkog utjecaja - poručili su iz županijskog HNS-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci