HNS-ovci Čačiću: Prestanite se baviti osobnim frustracijama i verbalnim divljačkim napadima na Štromara Foto: Krešimir Đurić

HNS-ovci Čačiću: Prestanite se baviti osobnim frustracijama i verbalnim divljačkim napadima na Štromara

Varaždinske vijesti | 10.10.2017. u 10:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Uoči današnje pressice župana Radimira Čačića zakazane u 11 sati na kojoj će, najavili su iz Županije, prezentirati javno pismo premijeru Vlade RH s ciljem "sprječavanja daljnjih opstrukcija potpredsjednika Vlade Predraga Štromara", priopćenjem su se oglasili i iz HNS-a.

Čačiću, između ostalog, poručuju da se primi posla.

- Župane Čačiću, vrijeme je da prestanete glumatati i galamiti, primite se posla! Vrijeme takve politike je prošlo, danas prolaze samo rad i rezultati, a potpredsjednik Vlade Štromar to ima - poručili su HNS-ovci varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Vrijeme je da se župan Varaždinske županije Radimir Čačić prestane baviti osobnim frustracijama i verbalnim divljačkim napadima na potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, te da se počne baviti Županijom i njezinim građanima.

Nažalost, sad je evidentno da se Čačić bavi Županijom identično kako se bavio i svojim tvrtkama, a sve na štetu građana.

Učestali verbalni i ničim izazvani napadi na Štromara redaju se iz tjedna u tjedan, kao da župan Čačić nema drugog posla, umjesto da prihvati ruku suradnje s potpredsjednikom Vlade i počne raditi na projektima, kao što mu stoji u opisu posla, i kako vicepremijer Štromar funkcionira sa svim drugim županima diljem Hrvatske, bez obzira iz koje stranke dolaze. Građani trebaju suradnju svih izabranih dužnosnika izvršne vlasti kako bi se njihovi životni problemi rješavali, a nade ostvarivale.

Primjerice, Štromar je u više navrata rekao kako će zakonskim okvirima zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak osigurati trajno rješenje za objekte izgrađene po JPP-u, tako da se više ne može i neće dogoditi da država ta sredstva ne podmiruje. Spomenutim zakonskim okvirima, koji će omogućiti povrat sredstava za objekte izgrađene po JPP-u, Varaždinska županija dobit će znatna sredstva koja će moći uložiti u izgradnju i dogradnju novih škola. Zakonsko rješenje je spremno i idućeg tjedna će se naći u proceduri usvajanja.

Za razliku od Štromara, Čačić zakonske okvire nije osigurao kad je obnašao dužnost potpredsjednika Vlade jer mu očito nije bilo bitno, a sve je očitije da mu nije bitno ni sada, jer umjesto da zajedno s potpredsjednikom Vlade radi na tome, on samo galami, a sve u cilju vlastite samopromocije. I tu je temeljna razlika između Čačića i Štromara – Čačić galami, Štromar radi!

Zahvaljujući inicijativi dvoje članova Vlade iz HNS-ove kvote, ministrice Divjak i potpredsjednika Štromara, država će nadoknaditi neisplaćena sredstva za protekle dvije godine u iznosu od 30 milijuna kuna, te osigurati od iduće godine spomenutim zakonskim okvirima 15 milijuna kuna godišnje.

Također, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo je investicije od 28,8 milijuna kuna za energetsku obnovu na području Varaždinske županije, a riječ je o školama, vrtićima i višestambenim zgradama.

Ni tu nije kraj, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja pripremilo je amandmane na Prijedlog strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske, a sve u cilju kako bi se realizirao tzv. „Čačićev projekt“ brze pruge kroz Zagorje. Cilj amandmana je preciznije navođenje i planiranje razvojnih potreba u područjima cestovnog i željezničkog prometa.

Župane, vrijeme je da svoje osobne frustracije stavite u drugi plan i počnete raditi za dobrobit građana, što je odgovornost koju ste prihvatili kad ste postali župan. Do sada smo imali samo prilike vidjeti kako obilazite Županiju i hvalite se projektima koje je osigurao Štromar u prošlom mandatu, a niste započeli ni jedan novi projekt. Vrijeme je da napokon počnete nešto i raditi, a ne samo glumatati i galamiti. Vrijeme takve politike je prošlo, danas prolaze samo rad i rezultati.

Građani Sjevera i Varaždinske županije zaslužuju više i bolje od Vaših bahatih ispada i samohvale! - stoji u priopćenju ŽO HNS-a Varaždinske županije koje potpisuje Božica Makar, v.d. predsjednica.