HNS-ov vijećnik Krešimir Grđan obišao klizišta na Varaždin Bregu Foto: HNS Varaždinske županije

HNS-ov vijećnik Krešimir Grđan obišao klizišta na Varaždin Bregu

Varaždinske vijesti | 18.5.2018. u 16:37h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnik Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec iz redova Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Krešimir Grđan, zajedno sa stranačkim kolegama, u srijedu 16. svibnja obišao je klizište u naselju Varaždin Breg (Banjščina, odvojak Plantak) te ujedno posjetio odvojak i mještane na novoj lokaciji nestabilnosti čiji su stambeni objekti i posjedi ugroženi bujičnim i oborinskim vodama popraćeni nanosima zemljanog materijala.

Tom prilikom Grđan je istaknuo da je za nastale probleme ovog odvojka na Banjščini saznao putem članova HNS-ana terenu, ali i medija, te se odlučio i sam uvjeriti u novonastalu situaciju. Kao vijećnik Općinskog vijeća Grđan je odlučio iskazati potporu mještanima i založiti se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća, kako bi zajedno s načelnikom općine, ali i drugim vijećnicima, odredili mjere i aktivnosti za najbrže i najadekvatnije rješenje nastalog problema nestabilnosti te predložili uvođenje preventivnih mjera zaštite stambenih objekata i posjeda.

- Upravo problematika klizišta koja se pojavljuju diljem Hrvatske, a ponajviše na našem području, prepoznata je od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem je čelu HNS-ov ministar Predrag Štromar. Zbog toga je Ministarstvo početkom godine raspisalo natječaj za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini, a za što je osigurano 10 milijuna kuna proračunskih sredstava. Općina Gornji Kneginec u sklopu ovog natječaja prijavila je dva klizišta, koja je potrebno sanirati, a siguran sam da će nam početkom lipnja za tu namjenu i biti odobrena određena sredstva od strane Ministarstva – istaknuo je Grđan.

kneginec-hns-klizista-1.JPG

kneginec-hns-klizista-2.JPG

kneginec-hns-klizista-3.JPG

kneginec-hns-klizista-4.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci