HNS: Najbolje ministarstvo po povlačenju EU sredstava, dom za 5300 obitelji, reforma u svim školama Foto: HNS

HNS: Najbolje ministarstvo po povlačenju EU sredstava, dom za 5300 obitelji, reforma u svim školama

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 16:56h | Objavljeno u Aktualno

Delegati Hrvatske narodne stranke 3. izborne jedinice odnosno Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije održali su jučer zajednički sastanak u Varaždinskoj županiji na koji je stigao i predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

Središnja tema okupljanja bila je prezentacija postignutih rezultata HNS-ovih ministara, i stranke u cijelosti, nakon ulaska u Vladu RH.

Posebno su istaknuti rezultati rada u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja koje je lider među svim ministarstvima po povlačenju EU sredstava. To je ministarstvo već sada na realizaciji 94 posto ugovorenih sredstava, a sada se kreće u realizaciju mogućnosti korištenja sredstava koja su bila namijenjena drugim ministarstvima, ali nisu iskorištena.

Jedan od najvećih rezultata tog ministarstva su projekti energetske obnove gdje se širom Hrvatske uređuje oko 1400 javnih objekata, među njima oko 400 škola i 100 vrtića. Istaknut je i projekt subvencioniranja stambenih kredita za mlade gdje je do sada više od 5300 obitelji osiguralo svoj dom, a u tim je obiteljima rođeno više od 900 djece.

Istaknuto je i reforma obrazovanja, koju je Hrvatska čekala više od 20 godina, a koja je ušla u sve hrvatske škole što je preduvjet za daljnji razvoj društva i zemlje. Upravo je na toj reformi, kao i poboljšanju položaja učitelja, inzistirao HNS prilikom ulaska u vladu.

hns_7.jpg

hns_6.jpg

hns_5.jpg

hns_4.jpg

hns_3.jpg

hns_2.jpg

hns_1.jpg