HNS Načelnik Mirko Korotaj po još jedan mandat: "I dalje zajedno za našu Cesticu" Foto: Krešimir Đurić

HNS Načelnik Mirko Korotaj po još jedan mandat: "I dalje zajedno za našu Cesticu"

VV | 22.4.2021. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

- U utrku za još jedan mandat načelnika idem sa istom snagom, voljom, željom i emocijama kao i prvi puta. Kroz razdoblje koje je iza nas mogu reći da smo postigli dobre rezultate, dobro smo vodili našu Općinu zahvaljujući velikoj podršci naših mještana, ali i HNS-ovim članovima Općinskog vijeća koji su imali hrabrosti podržati projekte i programe koje sam pripremio kao načelnik Općine - istaknuo je aktualni HNS-ov načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj danas na predstavljanju svoje kanidature u Cestici.

DSC_2313.jpg

Dugogodišnji načelnik Općine Cestica naglasio je kako je općina u proteklom razdoblju postigla velike rezultate koji su itekako vidljivi i po kojima je ta općina predvodnik i primjer ne samo u Varaždinskoj županiji, nego cijeloj Hrvatskoj.

- Tu se prvenstveno radi o cjelovitom projektu ulaganja u obrazovanje i mlade obitelji. Sufinanciranje smještaja u dječjem vrtiću, besplatne radne bilježnice i mape školarcima, besplatni prijevoz učenika i stipendiranje svih studenata s područja općine projekti su koje nemaju ni najrazvijeniji gradovi. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju društvenog života, a kruna toga je izgradnja Kulturnog centra, doma za naše brojne udruge. Sportaši, umirovljenici, vatrogasci, KUD i ostale udruge nama su partneri s kojima smo u odličnoj suradnji postigli velike rezultate, a siguran sam da će tako biti i dalje - istaknuo je Korotaj.

Aktualni načelnik ponosan je što je u proteklom razdoblju jako puno sredstava uloženo u gospodarske programe, pomoć poduzetnicima, poljoprivrednicima, OPG-ovima, što je bilo izuzetno važno u izrazito teškoj prošloj godini zbog koronakrize.

- Gospodarski program u našoj općini provodimo četvrtu godinu zaredom i taj je program pokazao izvrsne rezultate. Kroz program mjera poticanja poduzetništva, poljoprivrede i turizma sklopljeno je ukupno 110 ugovora - istaknuo je Korotaj i najavio kako po novi mandat načelnika, zajedno sa svojim timom, izlazi s programom koji će jamčiti kontinuitet nastavka razvoja Općine Cestica i realizacijom novih, velikih investicija. Svoj program predstavio je u pet poglavlja.

DSC_2281.jpg

- Prvo poglavlje obuhvaća modernu javnu i komunalnu infrastruktura, veliki projekt je modernizacija nerazvrstanih cesta za što smo već i potpisali ugovore za ukupno 20 dionica, a posebno ističem i uvođenje širokopojasnog interneta, za što su osigurana sredstva iz europskih fondova. U drugom poglavlju koje obuhvaća obiteljsku politiku i obrazovanje, uz nastavak svih dosadašnjih projekata koje sam ranije nabrojao je i dogradnja dječjeg vrtića, ali i povećanje naknade za novorođene za 1.000 kuna. Treći dio je gospodarski razvoj, a u ovom dijelu veliko mjesto zauzima projekt Poduzetnički inkubator Cestica. Omogućit ćemo poduzetnicima početnicima, ali i svim zainteresiranim da uz minimalne troškove pokrenu svoje poslovanje. Kamp Cestica i Perivoj Križovljangrad dio su programa u turizmu i poljoprivredi, a sada kreću u drugu fazu izgradnje nakon što je dobivena građevinska dozvola, a za sam perivoj odobrena europska sredstva. U poljoprivredi nastavljamo s nizom mjera koje su se pokazale jako korisnima našim OPG-ovima. Posljednje, peto poglavlje, odnosi se na udruge i uz dosadašnja ulaganja u infrastrukturu i opremanje svih udruga, posebno je planirana energetska obnova Vatrogasnih domova u Babincu i Lovrečanu te Društvenog doma u Radovec Polju. I na kraju želim najaviti projekte za rekreaciju, koji će biti na korist svim mještanima. Izgradit ćemo fitness centar na otvorenom, multifunkcionalni centar u Gornjem Vratnu, kao i teniske terene - rekao je Korotaj i pozvao mještane da izađu na izbore i podrže kandidate HNS-a u Općini Cestica, ali i drugim općinama i gradovima, kao i da daju podršku HNS-ovom kandidatu Krunoslava Lukačića za župana Varaždinske županije.

- Pokazali smo i dokazali da znamo i možemo dovesti velike investicije i napraviti velike stvari. Tako ćemo ja i moj tim sjajnih ljudi nastaviti u narednom četverogodišnjem mandatu. Što da na kraju kažem? I dalje zajedno za našu Cesticu - poručio je Korotaj.

DSC_2258.jpg

Uz sve kandidate za članove Općinskog vijeća, načelniku Korotaju danas su u Cestici dali saborski zastupnik Predrag Štromar, v.d. predsjednika županijskog HNS Marijan Škvarić, kao i kandidat za župana HNS-a Krunoslav Lukačić.

- Kada bih sada govorio o našem Mirku mislim da bi to bilo suvišno jer njega u Cestici i šire svi poznaju. Znamo i svi da mu energije ne manjka, budući da se odnedavno angažirao i na državnoj razini kao zamjenik predsjednika HNS-a. Dobiti podršku od čovjeka s tolikim iskustvom, ali i željom i energijom da pomogne svojem kraju je neprocjenjivo. I zbog toga vjerujem u uspjeh, vjerujem da je ovaj spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija - istaknuo je Lukačić.

DSC_2270.jpg

Saborski zastupnik Štromar podsjetio je na velike projekte koje je načelnik Korotaj ostvario u posljednjem razdoblju:

- U Cesticu uvijek dolazim sa posebnim zadovoljstvom, a danas posebno pružiti podršku našem Mirku u njegovoj kandidaturi. To je zato jer Općina Cestica postiže nevjerojatne rezultate u razvoju i realizaciji projekata koji direktno utječu na povećanje standarda svih mještana. I tu ne mislim samo na komunalne zahvate, već i u razvoju društvenog živote, rasta gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Cestica uvijek ima spremne projekte koji privlače sredstva sa državne razine, ali i iz europskih fondova, a program koji je pripremljen za slijedeće četiri godine to još jednom dokazuje. Ono što je moj zadatak u narednom razdoblju je provođenje projekta besplatnog vrtića za svu djecu koje će krenuti od početka slijedeće godine i siguran sam da će mi Mirko u tome biti odličan parner - rekao je Štromar.

DSC_2322.jpg

Označeno u