HNS Načelnik Mirko Korotaj po još jedan mandat: "I dalje zajedno za našu Cesticu" Foto: Krešimir Đurić

HNS Načelnik Mirko Korotaj po još jedan mandat: "I dalje zajedno za našu Cesticu"

VV | 22.4.2021. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

- U utrku za još jedan mandat načelnika idem sa istom snagom, voljom, željom i emocijama kao i prvi puta. Kroz razdoblje koje je iza nas mogu reći da smo postigli dobre rezultate, dobro smo vodili našu Općinu zahvaljujući velikoj podršci naših mještana, ali i HNS-ovim članovima Općinskog vijeća koji su imali hrabrosti podržati projekte i programe koje sam pripremio kao načelnik Općine - istaknuo je aktualni HNS-ov načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj danas na predstavljanju svoje kanidature u Cestici.

DSC_2313.jpg

Dugogodišnji načelnik Općine Cestica naglasio je kako je općina u proteklom razdoblju postigla velike rezultate koji su itekako vidljivi i po kojima je ta općina predvodnik i primjer ne samo u Varaždinskoj županiji, nego cijeloj Hrvatskoj.

- Tu se prvenstveno radi o cjelovitom projektu ulaganja u obrazovanje i mlade obitelji. Sufinanciranje smještaja u dječjem vrtiću, besplatne radne bilježnice i mape školarcima, besplatni prijevoz učenika i stipendiranje svih studenata s područja općine projekti su koje nemaju ni najrazvijeniji gradovi. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju društvenog života, a kruna toga je izgradnja Kulturnog centra, doma za naše brojne udruge. Sportaši, umirovljenici, vatrogasci, KUD i ostale udruge nama su partneri s kojima smo u odličnoj suradnji postigli velike rezultate, a siguran sam da će tako biti i dalje - istaknuo je Korotaj.

Aktualni načelnik ponosan je što je u proteklom razdoblju jako puno sredstava uloženo u gospodarske programe, pomoć poduzetnicima, poljoprivrednicima, OPG-ovima, što je bilo izuzetno važno u izrazito teškoj prošloj godini zbog koronakrize.

- Gospodarski program u našoj općini provodimo četvrtu godinu zaredom i taj je program pokazao izvrsne rezultate. Kroz program mjera poticanja poduzetništva, poljoprivrede i turizma sklopljeno je ukupno 110 ugovora - istaknuo je Korotaj i najavio kako po novi mandat načelnika, zajedno sa svojim timom, izlazi s programom koji će jamčiti kontinuitet nastavka razvoja Općine Cestica i realizacijom novih, velikih investicija. Svoj program predstavio je u pet poglavlja.

DSC_2281.jpg

- Prvo poglavlje obuhvaća modernu javnu i komunalnu infrastruktura, veliki projekt je modernizacija nerazvrstanih cesta za što smo već i potpisali ugovore za ukupno 20 dionica, a posebno ističem i uvođenje širokopojasnog interneta, za što su osigurana sredstva iz europskih fondova. U drugom poglavlju koje obuhvaća obiteljsku politiku i obrazovanje, uz nastavak svih dosadašnjih projekata koje sam ranije nabrojao je i dogradnja dječjeg vrtića, ali i povećanje naknade za novorođene za 1.000 kuna. Treći dio je gospodarski razvoj, a u ovom dijelu veliko mjesto zauzima projekt Poduzetnički inkubator Cestica. Omogućit ćemo poduzetnicima početnicima, ali i svim zainteresiranim da uz minimalne troškove pokrenu svoje poslovanje. Kamp Cestica i Perivoj Križovljangrad dio su programa u turizmu i poljoprivredi, a sada kreću u drugu fazu izgradnje nakon što je dobivena građevinska dozvola, a za sam perivoj odobrena europska sredstva. U poljoprivredi nastavljamo s nizom mjera koje su se pokazale jako korisnima našim OPG-ovima. Posljednje, peto poglavlje, odnosi se na udruge i uz dosadašnja ulaganja u infrastrukturu i opremanje svih udruga, posebno je planirana energetska obnova Vatrogasnih domova u Babincu i Lovrečanu te Društvenog doma u Radovec Polju. I na kraju želim najaviti projekte za rekreaciju, koji će biti na korist svim mještanima. Izgradit ćemo fitness centar na otvorenom, multifunkcionalni centar u Gornjem Vratnu, kao i teniske terene - rekao je Korotaj i pozvao mještane da izađu na izbore i podrže kandidate HNS-a u Općini Cestica, ali i drugim općinama i gradovima, kao i da daju podršku HNS-ovom kandidatu Krunoslava Lukačića za župana Varaždinske županije.

- Pokazali smo i dokazali da znamo i možemo dovesti velike investicije i napraviti velike stvari. Tako ćemo ja i moj tim sjajnih ljudi nastaviti u narednom četverogodišnjem mandatu. Što da na kraju kažem? I dalje zajedno za našu Cesticu - poručio je Korotaj.

DSC_2258.jpg

Uz sve kandidate za članove Općinskog vijeća, načelniku Korotaju danas su u Cestici dali saborski zastupnik Predrag Štromar, v.d. predsjednika županijskog HNS Marijan Škvarić, kao i kandidat za župana HNS-a Krunoslav Lukačić.

- Kada bih sada govorio o našem Mirku mislim da bi to bilo suvišno jer njega u Cestici i šire svi poznaju. Znamo i svi da mu energije ne manjka, budući da se odnedavno angažirao i na državnoj razini kao zamjenik predsjednika HNS-a. Dobiti podršku od čovjeka s tolikim iskustvom, ali i željom i energijom da pomogne svojem kraju je neprocjenjivo. I zbog toga vjerujem u uspjeh, vjerujem da je ovaj spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija - istaknuo je Lukačić.

DSC_2270.jpg

Saborski zastupnik Štromar podsjetio je na velike projekte koje je načelnik Korotaj ostvario u posljednjem razdoblju:

- U Cesticu uvijek dolazim sa posebnim zadovoljstvom, a danas posebno pružiti podršku našem Mirku u njegovoj kandidaturi. To je zato jer Općina Cestica postiže nevjerojatne rezultate u razvoju i realizaciji projekata koji direktno utječu na povećanje standarda svih mještana. I tu ne mislim samo na komunalne zahvate, već i u razvoju društvenog živote, rasta gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Cestica uvijek ima spremne projekte koji privlače sredstva sa državne razine, ali i iz europskih fondova, a program koji je pripremljen za slijedeće četiri godine to još jednom dokazuje. Ono što je moj zadatak u narednom razdoblju je provođenje projekta besplatnog vrtića za svu djecu koje će krenuti od početka slijedeće godine i siguran sam da će mi Mirko u tome biti odličan parner - rekao je Štromar.

DSC_2322.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci