HNS: "Lako je sad cendrati, a kad je trebalo pokazati odgovornost bavili ste se politikantstvom" Foto: VV arhiva

HNS: "Lako je sad cendrati, a kad je trebalo pokazati odgovornost bavili ste se politikantstvom"

Varaždinske vijesti | 11.3.2023. u 19:01h | Objavljeno u Aktualno

- Iako varaždinski HNS pozdravlja konačnu odluku Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina te činjenicu da je datum napokon poznat, potrebno je jasno i glasno reći da do ove situacije, koja će predstavljati financijski udar na džepove nikog drugog nego naših građana, nije trebalo ni doći - ističe se u priopćenju varaždinskog HNS-a koje je stiglo kao odgovor gradonačelniku Nevenu Bosilju vezano za njegove posljednje medijske istupe.

- Isključivi krivac za prijevremene izbore su isti oni koji sada cendraju i koji su se, kada je trebalo imati hrabrosti, pokazati odgovornost i misliti na dobrobit građana i razvoj Grada Varaždina, bavili sitnim politikantstvom. I nastavljaju se baviti - naveli su HNS-ovci u današnjem priopćenju.

- Razumijemo da se gradonačelnik želio riješiti destruktivnog i najgoreg Gradskog vijeća u povijesti Varaždina, ali u trenutku kada je trebalo podići plaće odgojiteljima, vatrogascima, knjižničarima, muzejskim djelatnicima, glumcima, riješiti bale, ulagati u prigradska naselja, nakon skoro dvije godine asfaltirati još koju ulicu, pokazao je – kao i uostalom svi koji su sjedili u Gradskom vijeću – ništa drugo nego neodgovornost i nekompetentnost - priopćili su iz HNS-a.

- Prava odgovornost prema građanima pokazala bi se ostavkama svih pa da Varaždinke i Varaždinci na izborima i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće odaberu smjer u kojem žele da se Grad dalje vodi - smatraju u HNS-u.

- Ovu naknadnu pamet i kalkulacije da bi projekti mogli stati do studenog zadržite za sebe jer je to krajnje neodgovorno i sebično. Uvjereni smo da će građani na ovim izvanrednim izborima prepoznati odgovorne ljude koji žele i znaju i koji se neće ustručavati donositi rješenja za goruće gradske probleme - poručili su.