HNK Varaždin: Platforma Budimo grad ugrožava naša radna i ljudska prava

VV | 1.10.2021. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu se upravlja nezakonito i neracionalno! To je utvrdilo Kazališno vijeće, a to od 2019. službeno tvrdi i Odjel za unutarnju reviziju Grada Varaždina - objavljeno je na početku objave Facebook stranice Budimo grad u kojima su ozbiljno optužili HNK Varžadin za neracionalno trošenje proračunskih sredstava Grada Varaždina te za to stanje uglavnom okrivili intendanticu Jasnu Jakovljević.

HNK se oko cijele situacije javilo svojim priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

"Zbog posljednjeg istupa platforme Budimo grad, na njihovoj službenoj Facebook stranici, a vezano uz vrlo opasnu karakterizaciju stavova dijela glumaca HNK u Varaždinu, a sve potpomognuto sa zluradim i ksenofobnim komentarima na istoj stranici, želimo obavijestiti javnost kako glumci HNK u Varaždinu samo žele umjetničko vodstvo dostojno naših sposobnosti, statusa Kuće te kulturne važnosti ovoga grada.

Glumci HNK u Varaždinu niti jednim svojim postupkom ili tvrdnjom nisu štitili mogući kriminal niti će ga ikada štititi. Upravo suprotno, ukazivali smo na sve nepravilnosti koje smo uočili u radu pojedinih službi Kazališta i novoizabranog Kazališnog vijeća te sa tim saznanjima upoznali i članove platforme Budimo grad, ali očito da te spoznaje nisu uzeli u obzir. Možemo se samo zapitati zašto.

Potpuno nam je nerazumljiva karakterizacija naših stavova od platforme Budimo grad te ugrožavanje naših radnih i ljudskih prava.

O ovom slučaju obavijestili smo Ministarstvo kulture i medija i gradonačelnika Grada Varaždina, gospodina Bosilja kao našeg poslodavca. Tražili smo zaštitu radnih i ljudskih prava te pristup sjednici Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo raspravljati o HNK u Varaždinu.

Sve detalje uz ovaj slučaj iznijet ćemo na press konferenciji koja će se održati u što skorije vrijeme te ćemo vas pravovremeno obavijestiti o održavanju iste."

Označeno u