Hitna sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ul. nakon šest godina!? Foto: VV arhiva

Hitna sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ul. nakon šest godina!?

M.P./Varaždinske vijesti | 13.9.2016. u 14:02h | Objavljeno u Aktualno

Iduće bi godine trebao biti saniran nadvožnjak koji spaja jugoistočnu varaždinsku obilaznicu i Gospodarsku ulicu, koji je, prema ocjeni gradskog vijećnika Krunoslava Bureka (HRAST), u katastrofalnom stanju.

Odgovarajući na vijećnikov upit o sanaciji nadvožnjaka, iz gradske su uprave ukazali da je Gospodarska ulica, a time i nadvožnjak, do kraja listopada 2012. bila županijska cesta pod upravom ŽUC-a.

Toj je ustanovi u ožujku 2011. godine Inspekcija cestovnog prometa i cesta uputila rješenje za sanaciju nadvožnjaka, no po tome nije postupljeno do primopredaje županijskih i lokalnih cesta u ingerenciju Grada. Stoga je Grad u srpnju prošle godine zaprimio inspekcijski nalog za ispitivanje dopuštenoga osovinskog opterećenja na objektu, na temelju čega je u studenom obavljeno ispitivanje. Utvrđeno je da se nadvožnjak u Gospodarskoj ulici ponašao kao tehnički ispravna konstrukcija u odnosu na pretpostavljeni model i pretpostavljeno prometno opterećenje – navodi se u odgovoru na pitanje vijećnika.

No, kako se dodaje, vizualnim pregledom uočena su znatna oštećenja nosivih i nenosivih dijelova konstrukcije te je preporučena hitna sanacija cijelog nadvožnjaka.

Grad je u proračunu za osigurao sredstva za projekt sanacije, koji je naručen i izrađuje ga tvrtka Labos. Dovršetak izrade projektne dokumentacije očekuje se do kraja jeseni kako bi se mogla napraviti procjena troška. U proračunu za 2017. godinu potom bi se osigurala financijska sredstva za radove na sanaciji nadvožnjaka. Dotad će se obavljati potrebni radovi koje utvrdi ophodarska služba ugovornog izvoditelja radova na održavanju nerazvrstanih cesta – odgovorili su iz Grada.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci