HGK Dogovoren postupak provođenja cijepljenja zaposlenika tvrtki na području naše županije

J.Š./ Varaždinske vijesti | 23.4.2021. u 15:43h | Objavljeno u Aktualno

S ciljem da se maksimalno pojednostavi i troškovno minimizira postupak cijepljenja zaposlenika tvrtki protiv bolesti COVID-19 HGK Županijska komora Varaždin je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije i županijskim Stožerom CZ dogovorila postupak provođenja cijepljenja zaposlenika.

Postupak provođenja

Ističu da je u tabelu koju je kreirao Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, a obavijest s uputama i prijavnicom dobile su tvrtke, potrebno upisati dostupne podatke (OIB i ostalo) za sve zaposlenike koji su se prijavili za cijepljenje. U dopisu navesti interes da se cijepljenje organizira u prostorima tvrtke kao i poželjne dane u tjednu i satnicu za cijepljenje (za velike tvrtke, uz ispunjavanje uvjeta za to). Popunjenu tabelu i dopis poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

- Osim same uštede vremena kroz organizirano cijepljenje zaposlenika evidentno je da će procijepljenost zaposlenika postati značajna ekonomska kategorija. Uostalom, mi nismo Jadran s dominantnim turizmom, naš „turizam“ je naša industrija, trgovina, prijevoz, građevinarstvo i oni nose život u našoj regiji. Zato tražimo da zaposlenici tvrtki budu u prioritetu cijepljenja, uz, jasno, javne djelatnosti poput školstva, policije, socijalne službe - argumentira predsjednik HGK ŽK Varaždin Dragutin Gložinić.

Prijava preko tablice

Naime, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će organizirati cijepljenje po regionalnom principu te će o tome obavijestiti sve tvrtke koje će se prijaviti, s točnim mjestom i terminom cijepljenja.