HEP Koračevića treba vratiti na posao, isplatiti mu 1,1 milijun kuna i vratiti mu Audi

VV | 2.2.2016. u 13:58h | Objavljeno u Aktualno

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog radnog suda kao nedopuštenom je ukinuta odluka Hrvatske elektroprivrede (HEP) o otkazu bivšem predsjedniku uprave Zlatku Koračeviću iz 2013. godne.

HEP-u je sud naložio da Koračevića vrati na posao, isplati mu više od 1,1 milijun kuna zaostalih plaća te da mu na korištenje vrati službeni Audi A6.

Prema pisanju medija, Koračević je u tužbi naveo da je 2012. s HEP-om sklopio ugovor o radu za predsjednika uprave kojim je ostvario pravo na korištenje automobila i mobitela te na životno osiguranje i da je bio u obvezi izvršavati poslove prema propisima i statutu HEP-a. Istaknuo je i da je zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme te je sukladno ugovoru i na temelju odluke Nadzornog odbora njegov mandat kontinuirano trajao od 2012. do 2016.

No, u srpnju 2013. zaprimio je odluku HEP-a kojom se otkazuje ugovor o radu. Prema obrazloženju otkaza, Koračević je opozvan prije isteka četverogodišnjeg mandata te mu je bilo ponuđeno sklapanje sporazuma o prestanku ugovora o radu što on nije prihvatio.

U obrazloženju presude navodi se kako je valjalo utvrditi da je odluka o otkazu iz 2013. bila nedopuštena te da ga je HEP trebao vratiti na poslove koje je obavljao ili druge poslove koji su vrednovani najvišim koeficijentom složenosti poslova za njegovu stručnu spremu i radno iskustvo, uz naknadu plaće prema obračunu financijskog vještaka. Također, sud je zaključio da mu do kraja trajanja ugovora o radu treba omogućiti korištenje službenog automobila i mobitela te uplaćivati životno osiguranje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci