HDZ: Županić za gradonačelnika Lepoglave, Dukarić za zamjenika

vv | 29.4.2017. u 17:35h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na izborima za lepoglavskoga gradonačelnika i njegova budućeg zamjenika, Hrvatska demokratska zajednica predlaže svoje kandidate – Lepoglavčanina Tonka Županića i Roberta Dukarića iz Višnjice.

Lepoglavski tim HDZ-a, koji čine mladi i u svojim sredinama cijenjeni kandidati, potrebu za promjenom stavlja na prvo mjesto jer vremena više naprosto nema.

– Želimo promijeniti Lepoglavu tako da iz postojeće loše situacije podignemo grad i okrenemo ga prema Europi – veli Tonko Županić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, koji radi kao voditelj odjela za homologaciju vozila i dijelova u Državnom zavodu za mjeriteljstvo.

Njegov tim okuplja mahom mlade ljude iz lepoglavskoga kraja, koji navode da žele odlučno i brzo učiniti nužne promjene, pa se najavljuju da će po preuzimanju gradske vlasti početi s radom odmah, "bez ijedne sekunde čekanja".

-Kao najvažnije programe koje ću odmah pokrenuti su reorganizacija i racionalizacija gradske uprave i tvrtki koje je Grad osnovao, besplatne knjige za sve osnovnoškolce, osnivanje komunalnog društva (poduzeća) na nivou grada, te oživljavanje gospodarske zone. Ovim putem pozivam sve građane Lepoglave da mi 21. svibnja daju  svoj glas, kao i glas za listu HDZ jer samo tako možemo učiniti nešto za boljitak i prosperitet Lepoglave, odnosno naših mladih naraštaja kako naša Lepoglava ne bi odumrla u demografskom pogledu,  upozorava Županić.

Kao diplomirani inženjer agronomije, 45-godišnji Županić iza sebe ima 20 godina radnog, član je nekoliko udruga i međunarodnih asocijacija, a trenutno obnaša dužnost predsjednika u udruzi VVV „Klopotec“ Lepoglava.

Njegova stranačka podrška Robert Dukarić, ing. oec., voditelj je prodaje u varaždinskoj Lesnini, a na kandidaturu za zamjenika gradonačelnika potaknula ga je briga za sve generacij.

- Kao podpredsjednik gradskog vijeća i predsjednik MO-a, upoznat sam s problematikom na području gospodarstva, komunalne infrastrukture te socijalne politike u općini Lepoglava. Temeljem toga smatram da je potreban puno veći napredak u svim segmentima gospodarstva, te poticanje  građana, a osobito mladih,  na svim područjima, počevši od sporta i rekreacije (dopredsjednik sam UŠR Višnjica). Ispred svega ističem brigu za školarce, studente, umirovljenike i rodilje – otkriva Dukarić, inače 36-godišnji ekonomist za unutarnju i vanjsku trgovinu s 15 godina radnog staža na poslovima prodaje u Hrvatskoj, Europi i Kanadi.