HDZ traži da se problem stanara kvarta Kozarčeva hitno stavi na dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća

Varaždinske vijesti | 8.4.2024. u 09:13h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Varaždina, Aranka Oreški, najavila je kako će Klub vijećnika HDZ-a, u interesu građana kvarta Kozarčeva da riješe svoj problem s parkirnim mjestima i prilaza pojedinim zgradama, inicirati stavljanje tog problema na dnevni red slijedeće sjednice Gradskog vijeća, kaže se u priopćenju za javnost vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Varaždina
Aranke Oreški, kojeg prenosimo u cijelosti.

Najavila je to na posljednjem okupljanju nezadovoljnih stanara kvarta Kozarčeva koji su na sastanak pozvali predstavnike gradske vlasti, odnosno gradonačelnika Nevena Bosilja, no jedina koja je stigla na sastanak je upravo Oreški.

Kazala je kako je i sama predložila gradonačelniku Bosilju da se napravi procjena vrijednosti nekretnine i da se krene u rješavanje tog problema.

- Dobila sam odgovor od gradonačelnika da to nije problem Grada, već stanara. Svaka prava vlast rješava probleme svojih građana, bez obzira tko je odgovoran za te probleme. Što se tiče ove gradske vlasti, ona je građane prepustila same sebi te im poslala poruku da su građani drugog reda - rekla je Oreški te najavila da će Klub vijećnika HDZ-a tražiti stavljanje te problematike na dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća.

- Također ću i od ostalih vijećnika, bez obzira na stranačku pripadnost, tražiti da podrže taj prijedlog jer ovo nije stjecanje političkih bodova, već traženje rješenja za građane kvarta Kozarčeva - završila je Oreški.