HDZ podržao rebalans ivanečkog proračuna jer ne želi stopirati projekte za građane

Varaždinske vijesti | 15.3.2021. u 20:14h | Objavljeno u Aktualno

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanca vijećnici HDZ-a podržali su izmjene proračuna za ovu godinu jer, kako piše u njihovom priopćenju, ne žele stopirati projekte za građane.

Gradski vijećnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zdenko Đuras istaknuo je da ima nekoliko bitnih projekata koji su se trebali naći u rebalansu. Među njima je i onaj koji se odnosi na uređenje prostorija i svlačionica Nogometnog kluba Ivančica koje koriste njihove momčadi i djeca iz škole nogometa.

Govoreći i vatrogastvu, Đuras je naglasio da podržavaju uvrštavanje 300.000 kuna za DVD Ivanec i 180.000 kuna za DVD Radovan, što je bila i jedna od njihovih inicijativa. Ostaje pitanje gdje se stalo s dogradnjom vatrogasnog spremišta za DVD Salinovec.

- Svjedoci smo da su dobrovoljna vatrogasna društva na području Grada Ivanca vrlo su važna za sigurnost. I trebamo pomoći vatrogascima i vatrogastvo podići na viši nivo - istaknuo je Đuras.

- Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Ivanca je konstruktivan i ne želi da se stopiraju projekti, među kojima su i oni za poboljšanje zdravstvene usluge u Ivancu. Stoga su podržali izmjene ovogodišnjeg proračuna Grada Ivanca. HDZ će se zalagati da u budućnosti proračun Grada Ivanca bude transparentan i da građani uvijek imaju mogućnost vidjeti na što se troši njihov novac, piše u priopćenju.

 

Označeno u