HDZ-ovci poručili: Stanovnici 2. MO trebaju imati siguran pothodnik i novi vrtić Foto: HDZ Varaždin

HDZ-ovci poručili: Stanovnici 2. MO trebaju imati siguran pothodnik i novi vrtić

Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 10:13h | Objavljeno u Aktualno

U pothodniku u Ulici Pavleka Miškine održana je konferencija za medije kandidata HDZ-a za varaždinski 2. Mjesni odbor. Istaknule su se teme o problematici samog pothodnika, Doma željezničara i dječjeg vrtića.

- Rekonstrukcija i obnova pothodnika u Miškininoj ulici jedan je od značajnijih problema za stanovnike 2. Mjesnog odbora koji žive iza željezničke pruge, a kojim svakodnevno prolaze djeca i starije osobe. Pothodnik je devastiran, nepristupačan roditeljima s kolicima, i teško savladiv biciklistima. Također, u vrijeme obilne kiše često je poplavljen. Stoga je nužna obnova pothodnika - izjavio je Habijan.

- Objekt je u vlasništvu HŽ-Infrastrukture, a za vrijeme gradonačelnika gospodina Habuša prebačen je u najam Grada Varaždina te gradske vlasti nisu mogle aplicirati za EU fondove i kvalitetno ga preurediti. Objekt propada, a Gradu Varaždinu i samom mjesnom odboru nedostaje kvalitetnih prostorija za smještaj udruga, umirovljenika kao i prostorija za sam Mjesni odbor - izjavio je nositelj HDZ liste 2. MO Krešimir Čop na temu Doma željezničara.

- U 2. mjesnom odboru izgrađeno je nekoliko zgrada, a u planu je izgradnja još minimalno tri nove. S obzirom na to da su stanari navedenih zgrada mahom mlade obitelji, izgradnja vrtića trebala bi biti jedan od prioriteta Grada Varaždina na ovom području uz rješavanje Kučanske rampe - izjavio je Saša Vurušić.

Konferenciji su prisustvovali nositelj HDZ liste 2. MO Krešimir Čop, Biserka Keliš, Saša Vurušić i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan.

hdz_pothodnik_1.jpg

hdz_pothodnik_2.jpg

hdz_pothodnik_3.jpg