HDZ-ovci o problemima u POS-u, Habijan pozvao birače da im daju šansu

M.P./Varaždinske vijesti | 8.9.2016. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno

Gust promet, parkirna mjesta i deratizacija tek su neki od problema s kojima su svakodnevno suočeni stanari 4. mjesnog odbora, točnije POS-ova naselja. Na njih su danas upozorili predsjednik GO HDZ-a Damir Habijan, predsjednik IV. Temeljnog ogranka HDZ-a Robert Puja te član HDZ-a IV. Temeljnog ogranka Dejan Žmuk.

- Ovo je brzorastući kvart, imamo Sveučilište i školu i zbog toga smo pokrenuli inicijativu da se u Ulici hrvatskih branitelja postavi još jedan „ležeći policajac“. Od PU varaždinske dobili smo potvrdan odgovor te se nadam da će se i kolege iz ostalih stranaka u MO složiti s postavljenjem „ležećeg policajca“ - istaknuo je Puja, dok je Žmuk upozorio da je Grad prema zakonu dužan osigurati sredstva te nadgledati i provoditi deratizaciju.

- U ovim zgradama stanari to sami plaćaju, dok za kuću 50 metara od nas plaća Grad što je diskriminirajuće. Usto, ove se godine i velik broj građana požalio na alergijske reakcije jer je poznato da Grad nije potpisao ugovor o uklanjanju s udrugom koja je inače za to bila zadužena - upozorio je Žmuk.

Tu je, kaže, i problem parkiranja.

- Uz sveučilište i školu, tu su pedijatrijske ambulante, uskoro i liječničke, zbog čega imamo manjak parkiranih mjesta. Tu su i kontejneri. Bilo je rečeno da će uz zgrade biti postavljeni ukopani kontejneri poput onih kod studentskog doma, no još ništa od toga. Pozivamo gradske vlasti da se raspitaju što su EU fondovi! - napomenuo je Žmuk.

Habijan je pak upozorio na „Titanic“, POS-ovu zgradu u čiju podzemnu garažu curi voda s trga.

- Milijun kuna stoji deponirano na računu u svrhu osiguranja. Zašto se taj novac ne koristi za sanaciju? Stanari svoje automobile u garaži moraju pokrivati - naglasio je Habijan istaknuvši da postoje brojne inicijative građana od sadržaja na trgu pa sve do uređenja knjižnice.

Na kraju je građane ponovno pozvao da izađu na parlamentarne izbore u nedjelju.

- Pozivam sve ga zaokruže listu broj 9. Građane iskreno pozivam da nam daju šansu. HDZ je u Gradu već 17 godina u oporbi i za sve probleme s kojima se Grad suočava, od baliranog otpada do kirurgije, ne snosi nikakvu odgovornost. Svjestan sam da je rejting stranke u Varaždinu loš i ne bježim od toga. Za to smo sami krivi jer je bilo pojedinaca koji su stranku koristili za osobne interese, no tih pojedinaca više nema i neće ih biti sve dok ovaj GO bude u ovom sastavu. Takvim pojedincima u GO nije mjesto i oni koji su se prepoznali su se i maknuli. Oni koji nisu, s njima ćemo već znati kako. Dajte nam šansu - pozvao je Habijan birače.

hdz 1

 

hdz 2

Označeno u