HDZ-ova lista: Stričak 3., Habijan 4., Kostanjevac 7., Dreven Budinski 10. i Jenkač 14.

| 15.6.2020. u 23:16h | Objavljeno u Aktualno

Večeras je, nakon dugog vijećanja, HDZ odredio kandidate za liste u svim izbornim listama. U III. izbornoj jedinici došlo je do iznenađenja, i to tri četiri, barem što se tiče Varaždinske županije. 

Naime, nakon Žarka Tušeka iz Krapinsko-zagorske županije, Darka Horvata iz Međimurske županije i Anđelka Stričaka iz Varaždinske županije, visoko, četvrto mjesto dobio je još jedan kandidat iz Varaždinske županije, i to  Damir Habijan, za kojeg se nagađalo da bi mogao biti na 14. mjestu i hvatati preferencijelne glasove. No na njih sada mora računati Siniša Jenkač, koji je na 14. mjestu.

Nakon gotovo sigurne četvorke, slijede Zoran Gregurović iz Krapinsko-zagorske i  Ljubomir Kolarek iz Međimurske županije, a onda još jedan kandidat iz Varaždinske županije -  Marijan Kostanjevac.

Ljubica Jembrih iz Krapinsko-zagorske županije je na osmom mjestu,  slijedi Dražen Srpak iz Međimurske županije, a onda Nadica Dreven Budinski opet iz Varaždinske županije.

Na 11. mjestu je Emil Gredičak iz Krapinsko-zagorske županije,  Vjeran Vrbanec iz Međimurske županije na 12., a Nevenka Benić iz Krapinsko-zagorske na 13. mjestu.

Kao što se zadnjih dana zorno vidi, i HDZ Varaždinske županije, kao i SDP, unutar sebe imaju struje koje se sučeljavaju, što javno, što mimo javnosti.

No, za razliku od Davora Bernardića, koji je listom još dolio ulje na vatru, Andrej Plenković je, čini se, znalački posložio listu u III. izbornoj jedinici, i to tako da je stavio na nju predstavnike obje struje te čak pet kandidata iz Varaždinske županije. No, tek će njihovi izborni rezultati pokazati koliko je to uistinu bilo opravdano, ali već sada se može reći da je brem zasada spriječeno unutarnje previranje kojemu smo svjedoci u SDP-u Varaždinske županije, koji bi mogli ozbiljno utjecati na izborni rezultat.