HDZ-ov član Savjeta mladih: "Zašto nova gradska vlast zaobilazi Savjet mladih Grada Varaždina?"

VV | 22.10.2021. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Josip Pokorny, HDZ-ov zamjenik predsjednika Savjeta mladih Grada Varaždina proziva novu gradsku upravu, na čelu sa SDP-ovim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem, jer "nova gradska uprava zaobilazi Savjet mladih Grada Varaždina."

U priopćenju Pokorny ističe da nova gradska uprava niti jednom nije kontaktirala aktualno predsjedništvo Savjeta mladih, a da novoosnovani Odbor za mlade već licitira s pozamašnim financijskim sredstvima.

- Gradsko vijeće Grada Varaždina kao radno tijelo oformilo je peteročlani Odbor za mlade, minorizirajući pritom ulogu aktualnog Savjeta mladih Grada Varaždina. Kako je moguće da je osnovan Odbor za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina, a nitko iz predsjedništva Savjeta mladih Grada Varaždina nije službeno kontaktiran i obaviješten prije samog osnivanja tog tijela?

Nadalje, Savjet mladih jest zakonski regulirano tijelo koje savjetuje tijela Grada te pomaže u kreiranju politika usmjerenim prema mladima. Ispostavlja se da se osnivanjem Odbora za mlade želi minorizirati uloga Savjeta, a samim time i mladih u društvu. Dakle, novoosnovani Odbor je tijelo koje služi pukom stvaranju funkcija koje će ući u životopis novoizabranim odbornicima.

Znakovito je da nitko iz Savjeta mladih Grada Varaždina nije punopravni član novoosnovanog Odbora s pravom glasa osim gospodina Lukavečkog, koji nije član Odbora ispred Savjeta mladih, već ispred kluba zastupnika SDP-a. Stoga se čini da će šikaniranje „nepodobnih“ ljudi iz Savjeta mladih biti stalna praksa.

Od početka mandata nove gradske vlasti, predstavnici Savjeta mladih Grada Varaždina nisu imali niti jedan službeni sastanak o aktualnim problemima mladih s novom gradskom upravom, a vidimo da novoosnovani Odbor za mlade već licitira s pozamašnim financijskim sredstvima... - stoji u priopćenju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci