HDZ: "Imamo najviše pojedinačnih mandata, njih 40, a ljevica je doživjela teški poraz"

Varaždinske vijesti | 6.5.2019. u 09:21h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatska demokratska zajednica pobjednik je izbora za vijeća mjesnih odbora u gradu Varaždinu, a ljevica je doživjela težak poraz, iako će se oni skrivati iza svog tumačenja brojki. Ono što nesumnjivo pokazuju rezultati jučerašnjih izbor je da je HDZ pojedinačno osvojio najviše mandata, njih 40 - rečeno je na jutrošnjoj konferenciji za medije varaždinskog HDZ-a.

– Osim što smo osvojili pojedinačno najveći broj mandata, ostvarili smo i puno bolji rezultat u odnosu na izbore prije četiri godine kada smo na izbore izašli u širokoj koaliciji. Tada smo pojedinačno imali 33, a danas imamo 40 mandata – izjavio je jutros predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.

hdz_izbori_vmo_1.JPG

- Kada se uspoređuju mandati prošlih i sadašnjih izbora, a to je jedina relevantna usporedba zbog različitih koalicija i političkih kombinacija, jedini mogući zaključak je potop ljevice u Varaždinu. SDP i njegovi koalicijski partneri jučer su od birača zajedno dobili 50 mandata. Kada se to usporedbi s brojem mandata SDP-a i njegovih aktualnih koalicijskih partnera, koji su na prethodnim izborima dobili 72 mandata, vidljiv je evidentan pad. Ljevica je u potpunosti ujedinjena izašla na izbore i tako ujedinjena dobila je puno manju potporu nego prije četiri godine – analizirao je Habijan rezultate konstatirajući da se HDZ samostalno može nositi s cijelom lijevom opcijom.

- Usporedbom 2015. godine i sada bez zadrške mogu reći da je lijeva koalicije doživjela potop. Najveći je pad podrške u tom dijelu političkog spektra – dodao je Habijan i naglasio da će se ovakav podbačaj ljevice reflektirati i na broj predsjednika po mjesnim odborima. Dok su nakon prošlih izbora SDP i njegovi koalicijski partneri imali 8 predsjednika sada mogu računati tek na dva.
– U ostalih 14 mjesnih odbora predsjednike će dati HDZ u suradnji s nezavisnim listama i HNS-om – najavio je Habijan.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je da statistika pokazuje rast povjerenja birača u HDZ.– Veliki pad stranaka ljevice pokazuje da im HDZ u Varaždinu može doslovno sam parirati. To je rezultat našeg dobrog rada, bavimo se investicijama, otvaranjem radnih mjesta, rastom gospodarstva. To je jedino što interesira građene. Ostali bi se trebali zapitati jesu li im populizam i demagogija donijeli išta dobro – rekao je Stričak. 

Označeno u