HDZ i Bosilj Korotaju: Da ste gledali u svoj proračun ne bi vam se dogodile ovakve dubioze

S.B./Varaždinske vijesti | 19.2.2016. u 09:28h | Objavljeno u Aktualno

Prepucavanja na relaciji cestičkog HDZ-a i dosdašnjeg načelnika Cestice Mirka Korotaja ne prestaju. Nakon što se Korotaj priopćenjem osvrnuo na video HDZ-a, prozvavši ga pamfletom, javili su se ponovo iz HDZ-a. Razlog je, kažu, neargumentirano spominjanje i drugih jedinica lokalne samouprave u državi, pa tako i općine Vidovec, Sveti Ilija i Vinica.

Donosimo priopćenje u cijelosti.

Poštovani kolega Korotaj,

17. veljače ove godine obratili ste se medijima sa dopisom kao odgovor na video uradak Hrvatske demokratske zajednice Općine Cestica. Na portalima Varaždinskih vijesti  i Regionalnog tjednika Vi se potpisujete kao autor teksta dok se na portalu e-Varaždin potpisuje  Županijska organizacija HNS-a, a radi se o potpuno identičnom tekstu tako da je i pitanje tko je uopće autor tog priopćenja. No, to u ovom času nije ni važno. Međutim, žalosno je, neuobičajeno i potpuno neutemeljeno da u svom obraćanju uopće ne pobijate tvrdnje iznesene u video-uratku. Umjesto toga Vi gledate u –„tuđe dvorište“!

U Varaždinskoj županiji dosadašnja praksa svih čelnika (bez obzira na političku stranku) je bila međusobno uvažavanje i poštivanje te briga, rad i odgovornost prema vlastitim općinama i gradovima. Vi ste očito odlučili biti drugačiji od svih ostalih i prekinuti takvo ponašanje prema svojim kolegama u svom priopćenju u kojem ne obrazlažete stanje u svojoj Općini nego analizirate druge općine i gradove ne samo u našoj županiji nego i u cijeloj državi. Moramo Vam čestitati na takvoj hrabrosti i samouvjerenosti da ste kompetentni analizirati i ocjenjivati cijeli niz JLS-a sa područja cijele RH.  HDZ Općine Cestica govori o problemu u Općini Cestica, a Vi im ne odgovarate na pitanja nego skrećete sa teme, vrludate po cijeloj Hrvatskoj. Zašto? Zato jer nemate odgovor i jer znate da ste Vi odgovorni za nepodmirene obaveze koje su glavni razlog prijevremenih izbora, a sve ostalo je stvar procedure.

Svi načelnici i gradonačelnici iz naše županije vode brigu o svojim proračunima i svojim projektima osim Vas kolega Korotaj koji gledate u „tuđa dvorišta“. I tu se razlikujete od ostali čelnika, jer da ste gledali u svoj proračun i vodili brigu o trošenju novca iz istog ne bi Vam se dogodile ovakve dubioze i nepodmirene obaveze koje su i glavni razlog prijevremenih izbora u Općini Cestica. Da ste bili odgovorni prema proračunu ne bi stvorili tolike nepodmirene obaveze i ne bi došlo do  prijevremenih izbora. Znamo da ste tijekom prethodnih godine bili naučeni da vaši stranački vijećnici koji su imali većinu u općinskom vijeću prikrivaju vašu rastrošnost. Sada kada su vijećnici HDZ-a tražili da se to racionalizira kod Vas su izazvali zbunjenost i razočaranost jer nećete više moći trošiti novce poreznih obveznika bez polaganja računa javnosti. Vi ste jedini zakonski predlagatelj proračuna, a niste ga predložili stoga ste i jedini krivac za prijevremene izbore koliko god Vi to opovrgavali. Odlučili ste - radije novi izbori nego kontrola nad trošenjem proračunskih sredstava. HDZ-ove načelnike i gradonačelnike iz ironije nazivate perjanicama i navodite uspješni pod navodnicima. Ti isti brinu o svojim proračunima i ne gledaju druge, a još manje ih vrijeđaju za razliku od Vas kolega Korotaj. Isto tako znaju razliku između namjenskog kreditnog zaduženja u realizaciji ili otplati i nepodmirenih obaveza za razliku od Vas koji ste ovim dopisom pokazali elementarno neznanje tako da nas niti ne čude ovakve dubioze u proračunu Općine Cestica koje ste Vi i vaša stranačka ekipa stvorili. Po ponašanju, uvažavanju i odgovornosti pokazali ste da Vi želite biti drugačiji od svih ostalih načelnika i gradonačelnika iz naše županije bez obzira da li oni dolazili iz HNS-a, HDZ-a, HSS-a ili SDP-a, ali nažalost u negativnom kontekstu.

                                                                Predsjednik Povjerenstva za lokalnu upravu i samoupravu:

                                                                                                                                    Marin Bosilj

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.