HDZ "Gradonačelniče, što skrivate i zašto ste 527.000 eura potrošili na odvjetnike?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

HDZ "Gradonačelniče, što skrivate i zašto ste 527.000 eura potrošili na odvjetnike?"

VV | 16.3.2024. u 13:13h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin od dolaska Nevena Bosilja na mjesto gradonačelnika višestruko je povećao svoje troškove prema odvjetničkim uredima koji iznose gotovo četiri milijuna kuna, a gdje je iznos prema samo jednom varaždinskom odvjetničkom uredu veći nego što, primjerice, jedna radnica varaždinskog Varteksa zaradi u cijelom svom radnom vijeku - oglasili su se priopćenjem iz gradske organizacije HDZ-a.

Navode da, iako gradonačelnik Bosilj sam odbija informacije o troškovima prema odvjetničkim uredima predočiti gradskim vijećnicima na njihovo traženje, objave o troškovima ukazuju na svu rastrošnost ove gradske garniture koja milijunske iznose troši na odvjetnike, dok s druge strane povećava cijenu vrtića, cijenu komunalne naknade, zbrinjavanja otpada itd.

- Kada se zbroje svi troškovi prema odvjetničkim uredima dosadašnje Bosiljeve vladavine, dolazi se do iznosa od gotovo četiri milijuna kuna, odnosno 527.000 eura. Kada se pogleda Transparentni proračun, vidljivo je da je na dobitku varaždinski odvjetnički ured Brlečić & partneri koji je od Grada Varaždina za svoje usluge u nepune tri godine dobio više od 1,8 milijuna kuna. Radi se o iznosu većem nego što ga jedna radnica Varteksa zaradi u svojem radnom vijeku, u kojem provede više od 85 tisuća sati za šivaćim strojem. Osim Brlećić & partneri sa 1,8 milijuna kuna, odvjetnički ured Jelačić & partneri j.t.d. dobio je 825.000, Pavličegk, Ergarac, Medved j.t.d. 654.000 te Jajaš & Vukelić 557.000 kuna. Odvjetnički ured Matić i partneri 50.000, Zuber Šanjek Senka 48.000, Porobija i Špoljarić 21.000 te Rudžjak i partneri 5.000 kuna. Znači, na adresu samo jednog odvjetničkog ureda stigla je cjeloživotna zarada jedne radnice Varteksa. Gradonačelniče, jesu li ti podaci točni i zašto ih se bojite podijeliti sa građanima? Gradonačelniče, što skrivate i zašto toliko novaca poreznih obveznika trošite na odvjetnike? - pitaju se u priopćenju iz gradske organizacije HDZ-a.