HDZ: Glas za SDP je glas za Čačića, a Bosilj neka se izjasni Foto: Krešimir Đurić

HDZ: Glas za SDP je glas za Čačića, a Bosilj neka se izjasni

vv | 25.3.2024. u 10:09h | Objavljeno u Aktualno

- Kad strankama ponestane programa, onda prostačenjem privlače pažnju. Mi i dalje ustrajemo na rezultatima i izbornom programu. Nakon veličanstvenog okupljanja za 34. obljetnicu stranke u varaždinskoj Areni gdje su se okupili naši brojni članovi i simpatizeri, mogu samo reći da je u prva tri reda bilo više ljudi, nego što je bilo u subotu prosvjednika na Kazališnom trgu u Varaždinu- istaknuo je Goran Kaniški, član HDZ-a i načelnik Gornjeg Kneginca, na današnjoj novinarskoj konferenciji HDZ-a koju je vodio u društvu sa predsjednicom Zjednice žena Katarina Zrinski Spomenkom Kiđemet-Piskač, zamjenicom župana Silvijom Zagorec, predsjednikom HDZ-a u Ivancu Zdenkom Đurasom, županijskim vijećnikom Robertom Pujom.

Smatra da ustraju na rezultatima i na tri najvažnije mjere u zadnja dva mandata, a to su rast plaća i mirovina, drugo su investicije, a treće sigurnost.

- Kada govorimo o plaćama i mirovinama, minimalnu plaću smo povećali sa 414 eura na 816 eura, od 2016. godine pa do danas mo povećali prosječnu plaću za 65 posto, od 749 eura na 1239 eura to je rezultat, a ne prostačenje i omaložavanje nikoga - istaknuo je Kaniški.

Također je istaknuo da se HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici ukinuli prireze u svojim gradovima i općinama i da se s proračunima nije ništa dogodilo, dok su SDP-ovi gradonačelnici i načelnici povećali porete te imaju suficite koje skrivaju od građana.

- Zašto su im taj novac ubrali, a nije došlo do pada prihoda? - pita se Kaniški.

viber_slika_2024-03-25_08-52-52-084.jpg

Također je naglasio povećani broj investicija u Varaždinskoj županiji, a prošle godine su se potpisali ugovori vrijedni 100 milijuna eura, a ove godine još 60 milijuna eura.

- Uz to su potpisani ugovori za škole i manje projekte u iznosu od 16 milijuna eura, da ne govorimo o 29 milijuna eura za sanaciju bala koje je vlada u potpunosti preuzela financiranje, a prošlog tjedna je u Minervi potpisan ugovor obnove u iznosu od 17 milijuna eura- To su rezultati i na temelju njih baziramo svoj program - istaknuo je Kaniški.

Osvrnuo se i na stanju na granici odnosno licemjerju SDP-a koji je nekada govorio da je hrvatska policija prestroga u tretmanu migranata, a sada da puštaju migrante na granici.

- Tko im može vjerovati. Ova vlada je itekako dobro odgovorila na migrantski izazov i dobro se nosimo s time - istaknuo je Kaniški.

Naglasio je subvenciju troškova plina, troškova električne energije te goriva, da su osigurali subvencionirane stambene kredite za 35 tisuća mladih obitelji. Na kraju se osvrnuo na postavljanje Radimira Čačića na listi unutar koalicije SDP-a.

- U medijima se piše o tome na kojem mjestu će biti gospodin Čačić. Članovi SDP-a još uvijek ne znaju da li su na listi ili na kojem su mjestu, a znamo svi da su na listi Radimir Čačić i Natalija Martinčević. Glas za SDP je zapravo glas za Čačića, to je vrlo bitno znati. Vezano za to da li će gradonačelnik (Neven) Bosilj biti na listi ili ne, to je jedna velika gluma da on ne želi biti jer je gospodin Čačić na listi, ali sve je to gluma za birače. Ako smatra da Čačić ne smije biti na listi, neka se tako izjasni, a ne sada da bude na 14. mjestu i onda iz neke simpatije prema njemu, a ne prema Čačiću, neka birači glasaju za Bosilja - istaknuo je Kaniški.

viber_slika_2024-03-25_08-52-51-893.jpg