HAMAG-BICRO dodijelio 2,1 milijun eura B Light projektima suradnje hrvatskih i mađarskih poduzetnika

MGA/VV | 2.7.2020. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) dodijelila je Odluke o financiranju za B Light projekte ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura. Radi se o odabranim projektnim prijedlozima suradnje hrvatskih i mađarskih poduzetnika pristiglima na treći poziv natječaja B Light. Svečana dodjela održana je u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Odluke o financiranju hrvatskim i mađarskim poduzetnicima svečano su uručili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a. Na samom početku, ministar Horvat prisutnima je poželio dobrodošlicu u međimurski kraj, u kojem se živi poduzetnički.

Darko_Horvat_i_Vjeran_Vrbanec.jpg

- Odabrani projektni prijelozi idu u prilog razvoju poduzetničke infrastrukture te daju priliku poduzetnicima za izgradnju njihovih poslovnih poduhvata. Sredstva dobivena iz B Light natječaja biti će akcelerator gospodarskog rasta i povezivanja MSP-a u prekograničnim područjima - rekao je ministar Horvat, a poduzetnicima se obratio i Vjeran Vrbanec.

- Danas dodjeljujemo Odluke o financiranju projekata ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura u sklopu trećeg poziva B Light natječaja. Unatrag šest mjeseci ugovorili smo projekte vrijedne 4,2 milijuna eura za prvi i drugi poziv, što predstavlja financijsku injekciju od 6,3 milijuna eura za pogranično područje obiju zemalja - rekao je Vrbanec i predstavio aktivnosti Agencije.

Vjeran_Vrbanec.jpg

- U protekle četiri godine potaknuli smo investicije u vrijednosti od 12,5 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od 7.500 tvrtki, čime je stvoren preduvjet za otvaranje novih gotovo 20.000 radnih mjesta. HAMAG-BICRO je uslijed pandemije koronavirusa promptno reagirao kroz paket mjera za pomoć gospodarstvu i potpomogao 3000 poduzetnika s 560 milijuna kuna - istaknuo je direktor Agencije.

Hrvatske i mađarske tvrtke čiji su projektni prijedlozi pozitivno ocijenjeni u okviru trećeg poziva B Light natječaja su:
1) Ortostep d.o.o. i Orto-a cipőipari Kft.
2) Capital Hook j.d.o.o. i Geochem Kft.
3) Malo selo d.o.o. i Pannonia inferior Idegenforgalmi Kereskedelmi es Szolgaltato Kft. Csarnota
4) Informatika Fortuno d.o.o. i Aqualine Z+Z Kft.
5) Zaštita Jukić d.o.o. i Energie-Trade Kft.
6) This time d.o.o. i Splendex Kft.
7) STUDIO STUFF d.o.o., proizvodnja, trgovina i usluge i HELKON Ruhaipari Kft.

B LIGHT (Beneficiary Light Grant Shema) je shema dodjele bespovratnih sredstava kojom se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska - Hrvatska u sklopu Interreg V-A
Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020. HAMAG-BICRO kao glavni korisnik programa B Light, provodi projekt u suradnji s regionalnim (županijskim) razvojnim agencijama s programskog
područja. Prekograničnom suradnjom u okviru B Light programa ojačat će se poduzetnički kapaciteti na programskom području i povećati konkurentnost poduzeća, čime će se omogućiti plasman njihova
poslovanja na međunarodno tržište.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci