HAKOM donio nova pravila u korist potrošača, brži internet jedno od njih Foto: Ilustracija

HAKOM donio nova pravila u korist potrošača, brži internet jedno od njih

VV/Poslovni.hr | 6.5.2016. u 08:09h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je Izmjene i dopune Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga.

Izmjene i dopune tiču se korisničkih prava i obveza operatora i stupaju na snagu za dva mjeseca, osim obveze operatora da korisnicima moraju osigurati minimalnu brzinu širokopojasnog pristupa internetu od 70 posto maksimalno ugovorene brzine za sve usluge ugovorene od 1. siječnja 2017., piše Poslovni.hr.

Izmjenama Pravilnika povećana je minimalna brzina pristupa internetu s 50 posto na 70 posto maksimalno ugovorene brzine, za sve ugovorene usluge nakon 1. siječnja 2017., bez obzira na ugovorenu maksimalnu brzinu. Na ovaj način su se ujednačili postotci minimalnih brzina u odnosu na maksimalne brzine za sve usluge pristupa internetu.

Ukoliko operator zbog tehničkih razloga ipak ne može redovito isporučivati najmanje 70 posto maksimalne ugovorene brzine, Pravilnik je, pored prava na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ili prelaska na neki drugi paket s nižom brzinom, operatorima omogućio da korisnicima ponude i popust na uslugu.

Označeno u