Detalj od jučer Foto: Ilustracija/Čitatelj

HAK: Zbog provjera, na GP Dubrava Križovljanska čeka se 30-40 minuta

M.P./Varaždinske vijesti | 8.4.2017. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Iz HAK-a obavještavaju vozače da su i danas zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena čekanja, na ponekima i duža. Slučaj je to naročito na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom pa iz HAK-a korisnike mole za strpljenje i razumijevanje.

Gust promet uz višesatna čekanja trenutno je na graničnim prijelazima Bregana (ulaz 2h, izlaz 1h), Macelj (ulaz 1,30h), Kaštel (ulaz oko 1,5h), Pasjak (ulaz oko 4h, izlaz oko 1h), Duboševica (ulaz oko 1h), Požane (ulaz oko 2h), Županja (izlaz oko 1h), Bajakovo (oko 1h), Brgat (izlaz oko 1h) .

Na ostalim graničnim prijelazima čekanja su oko 30-40 minuta, a iz HAK-a izdvajaju:

  • Goričan, Mursko Središće, Dubrava Križovljanska, Otok Virje, Cvetlin, Razvor, Lupinjak, Hum na Sutli
  • Bregana naselje (mala Bregana)
  • Jurovski Brod; Maljevac
  • Rupa; Plovanija
  • Klek; Karasovići
  • Stara Gradiška, Slavonski Brod

- Vozačima savjetujemo da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće te da budu strpljivi i slijede upute granične policije - navode iz HAK-a.

Inače, zbog ovog su slučaja iz HRAST-a poslali priopćenje navevši da su "nesposobni briselski birokrati još jednom pokazali koliko su udaljeni od stvarnosti i svojih građana."

- Kilometarske kolone i sati (sati!) čekanja za prelazak hrvatsko-slovenske granice dokaz su ne samo njihove nesposobnosti već i pogubnog briselskog licemjerja i relativizma. Dok su se još nedavno širokogrudno otvarale EU granice za masovni neselektivni ulazak stranaca u EU, od danas su europski državljani taoci tih istih širokogrudnika koji svoje državljane na tim istim granicama maltretiraju do iznemoglosti neučinkovitim birokratskim pregledima. Umjesto da uzroke terorizma učinkovitije rješavaju na njenom izvoru, EU moćnici još su jednom prebacili problem na rubne dijelove Unije, daleko od Brisela - u HrvatskuZahvaljujući njima, mirna mjestašca s malim graničnim prijelazima u Sloveniji i Hrvatskoj pretvorila su se u prometne noćne more - kako za stanovnike tako i za putnike. I dok u Briselu političari zadovoljno trljaju ruke uvjereni kako su uredbom na papiru i sporim informacijskim sustavom povećali stupanj sigurnosti u Uniji, pravi pobjednici u ovoj geostrateškoj igri su - teroristi. Oni su ionako već odavno posijali svoje sjeme u Europi, a sada beru plodove loših briselskih odluka gledajući kako se na granicama EU stvara infrastrukturni kaos, gospodarska šteta i nezadovoljstvo građana. Tim su potezom građani EU, a posebno Hrvatski državljani, postali građani drugog reda u vlastitoj zemlji i Uniji – naveli su iz HRAST-a.

Od Vlade RH zahtjevaju da upozna Bruxelles s nastalom situacijom i da zaštiti gospodarske i geostrateške interese Hrvatske jer ovakvo stanje predstavlja i ozbiljni sigurnosni problem u državi.

Označeno u