Habuš predstavio kandidaturu: "Vraćam prave vrijednosti u grad Varaždin" Foto: HNS Varaždinske županije

Habuš predstavio kandidaturu: "Vraćam prave vrijednosti u grad Varaždin"

Varaždinske vijesti | 14.4.2021. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska narodna stranka danas je predstavila Gorana Habuša kao kandidata za gradonačelnika i Igora Klopotana kao kandidata za njegovog zamjenika u gradu Varaždinu.

Predstavljanju su prisustvovali predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, v.d. predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije Marijan Škvarić te predsjednik Podružnice HNS Varaždin Dejan Težak.

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić naglasio je kako je bilo "dovoljno sukoba između gradonačelnika i župana te kako je za brži razvoj čitavog kraja potrebna suradnja i dijalog".

- Ono što smo imali priliku gledati protekle četiri godine bilo je sve drugo osim normalno. Stalne svađe gradonačelnika i župana na osobnoj razini i potpuni izostanak suradnje ozbiljno je doveo u pitanje imidž našeg grada i županije. Uvijek smo bili predvodnici kulturnog dijaloga, pravih vrijednosti i pilot projekata koji su se u pravilu preslikali na čitavu Hrvatsku. Sada smo poznati po smeću i kriminalu! Potrebna nam je nova snaga i povratak istinskim vrijednostima, kako u gradu, tako i u županiji - rekao je Lukačić.

Habus_hns-varazdin_14042021_3.JPG

Podršku kandidatu za gradonačelnika u glavnom gradu županije istaknuo je i predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj istaknuvši zadovoljstvo što je za to mjesto istaknuta "osoba s velikim iskustvom u lokalnoj samoupravi".

- Hrvatska narodna stranka u svojem procesu transformacije i ovim primjerom dokazuje kako je spremna za nove pobjede. Ovdje u Varaždinu i Varaždinskoj županiji imamo jedan novi HNS sa kandidatima koji su spoj mladosti i iskustva i to je put kojim ćemo nastaviti i dalje. Goran Habuš u svojem mandatu gradonačelnika pokazao se odgovornim i sposobnim za kojim se ne vežu nikakve afere, a niti jednom nije izgubio izbore. Uvjeren sam u odličan rezultat ovdje na sjeveru jer baš tu je Hrvatska narodna stranka oduvijek bila najjača - rekao je Čuraj.

Zahvalivši na podršci kolegama, svoje predstavljanje Goran Habuš nastavio je isticanjem važnih smjernica u svojem programu koje je nazvao "pravim vrijednostima".

- Pristojno, pošteno, pametno i odgovorno – vrijednosti su koje treba vratiti u grad Varaždin. Zadnjih četiri godine imali smo sve samo ne prave vrijednosti. Imali smo nepristojnog gradonačelnika i župana koji se nisu mogli dogovoriti niti o posebno važnim temama kao što su mjere za sprečavanje pandemije. Bahate egotripe koji se svađaju putem lokalnih i nacionalnih medija sramoteći i sebe i sve Varaždinke i Varaždince. Javne osobe koje nisu u stanju primiti kritiku već na nju reagiraju ne birajući niti riječi niti sredstva, a često i na osobnoj razini. Da li to želimo ili je vrijeme da ih pošaljemo u političku mirovinu, a upravljanje gradom i županijom prepustimo pristojnom gradonačelniku i županu koji će moći zajedno sjesti za stol? – upitao je Habuš.

Habus_hns-varazdin_14042021_2.JPG

- Neupitno poštenje je generator povjerenja i građana i gradskih vijećnika da će odluke koje predlaže gradonačelnik biti u skladu sa zakonom i u općem interesu građana. Da li je gradonačelnik protiv kojega se vode tri kaznena postupka zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, pogodovao i primao mito, a jedan od tih postupaka rezultirao je i nepravomoćnom presudom zatvora od dvije godine, neupitno pošten? - rekao je Habuš.

- Povećanje komunalne naknade za 25% (za vrijeme svih mandata Čehoka ukupno za 130%), dodatno kreditno zaduženje grada za oko 60 milijuna kuna, izdavanje obveznica u iznosu od 67 milijuna kuna i kao da i to već nije dosta, razmišljalo se i o prodaji Termoplina. Dakle, da bi zadovoljio svoj ego i potrebu da bude „najveći i najbolji Gradonačelnik“, Čehok jede supstancu grada i u pravilu iza sebe ostavlja „spaljenu zemlju“. Da li je to pametno? Sve gore navedeno, dakle pristojno, pošteno i pametno predstavlja osnovu za odgovorno upravljanje gradom. Odgovorno prema građanima, imovini grada i gradskom proračunu, ali i prema sebi samome. Upravo te vrijednosti bile su temelj našeg upravljanja gradom u periodu od 2011.–2017. te rada u Gradskom vijeću od 2009. -2017. godine. To su vrijednosti za koje smatramo da su jedine ispravne i da ih svojim primjerom moramo vratiti u politiku i nametnuti kao standard ne samo u Varaždinu i Varaždinskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj – izjavio je Habuš.

- Ono što je sukus svega jest da od nas devet kandidata, samo jedan mora dokazivati svoju nevinost pred pravosuđem i samo jedan nosi teret na leđima u vidu teških optužbi i osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, pogodovao i primao mito. Razmislite o tome da li smo njegovim ponovnim izborom spremni svi zajedno nositi njegov teret na leđima i tako snositi odgovornost za negativan imidž grada - zaključio je Habuš.

Habus_hns-varazdin_14042021_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci