Habuš poziva Bunića i Avara na "potpunu suradnju"

vv | 2.11.2016. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

Budući da je produktivna prepiska između cijenjenih vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića i mene rezultirala pozitivnim dogovorom da se napokon, zajednički usmjerenim snagama, dođe do rješenja rješavanja problema varaždinskih bala, pozivam vijećnike na daljnju potpunu suradnju, poručuje varaždinski gradonačelnik Goran Habuš dvojici varaždinskih gradskih vijećnika.

Spomenuti su vijećnici, podsjetimo, prigovorili proteklog tjedna da se pogrešno tumači mišljenje Ministarstva financija u vezi planiranog zaduženja Grada Varaždina radi osiguranja kredita za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju.

-S obzirom da je neupitno da je prvi korak k tome ili zaduženje Grada ili subvencioniranje rješavanja bala od strane države (uz zaduženje Grada), veselim se što ćemo uskoro dobiti još jedno mišljenje Ministarstva, ali ovog puta nedvojbeno. Naime, Bunić i Avar najavili su da će i sami uputit upit Ministarstvu financija, s puno konkretnijim, jasnije artikuliranim pitanjima od onih koja smo mi kao Grad postavili,  tražeći pritom nedvosmislene i nedvojbene odgovore,  koje će  vjerujem i dobiti, navodi gradonačelnik Habuš u priopćenju.

Podsjeća i da su vijećnici najavili da će, s ciljem aktivnog uključivanja Gradskog vijeća Grada Varaždina, tražiti da predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet "vratiti dignitet Gradskom vijeću", odnosno zatraži da Odbor za statutarno-pravna pitanja, zajedno s Odborom za financije i proračun, napravi još jedan dopis Ministarstvu financija u kojem će se "još jasnije postaviti pitanja te zatražiti još jasniji odgovori".

-Ovim putem pozivam vijećnike, gospodina Avara i Bunića,  da prvotno o upitu koji će dostaviti Ministarstvu financija, a zatim i o dobivenom  odgovoru nedvosmisleno i u potpunosti  obavijeste varaždinsku javnost, ali i mene koji pritom ne očekujem nikakvu ispriku koju su isti najavili, napominje Habuš dodajući da jedino što očekuje je da će "zajedničkim snagama i neupitnim znanjem  te nedvojbenim odgovorima riješiti konačno problem varaždinskih  bala", za što se zalaže godinama.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci