"Nisam ni očekivao da će vijećnici HDZ-a podržati rebalans" Foto: Krešo Đurić

Habijanov rad ocjenjujemo neozbiljnim i neprihvatljivim!

M.P./Varaždinske vijesti | 22.10.2015. u 15:46h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Goran Habuš danas poslijepodne reagirao je na jutrošnje izjave predsjednika Povjerenstva gradskog HDZ-a Damira Habijana, a koje su se odnosile na pojedine točke dnevnog reda sutrašnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća.

>> HDZ o Gradskom vijeću i skorim parlamentarnim izborima

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nisam ni očekivao da će vijećnici HDZ-a podržati rebalans proračuna, kao što dosad nisu podržali gotovo sve predložene odluke. Žalosti činjenica što takvim radom vijećnici nanose štetu Gradu Varaždinu, a ne meni osobno ili stručnim službama Grada.

Ovim rebalansom koji će se naći sutra na vijeću, ostatak od kreditnih sredstava se usmjerava na izgradnju reciklažnog dvorišta (što nam je zakonska obveza) i na obnovu VI. osnovne škole. Druge izmjene su tehničke naravi te ne povećavaju niti prihodovnu niti rashodovnu stranu proračuna. Nevjerojatno je da vijećnici bilo koje političke opcije to neće prihvatiti.

Nadalje, a u vezi NK Varaždin, a kako bi Varaždinci dobili istinitu informaciju, moram reći da bez obzira da li je to Habijanu i ostalim članovima HDZ-a prihvatljivo ili ne, o otvaranju stečaja nad NK Varaždinom (ranije NK Varteksom), odlučio je nadležni trgovački sud jer su za to bili ispunjeni Stečajnim zakonom propisani razlozi, a ne gradonačelnik ili gradska uprava. Ako se uzme u obzir kako je samo blokada nekadašnjeg NK Varteksa prema podacima FINE iz svibnja 2015. iznosila više od 21,6 milijuna kuna, a ukupna potraživanja svih vjerovnika još i više, spomenutih milijun kuna koje bi Grad po odluci o preoblikovanju uložio, bilo bi zanemarivo i u krajnjem slučaju, bez željenog rezultata – a to je revitalizacija nogometnog kluba s, kako Habijan ističe, dugogodišnjom tradicijom.

Iz tog se razloga krenulo ispočetka, s klubom bez repova iz prošlosti i bez višemilijunskih dugovanja. Samo za informaciju Habijanu, i nekadašnji NK Varaždin koji je sad u stečaju imao je status amaterskog kluba zadnjih nekoliko godina. Odlukom da se krene u preoblikovanje novog nogometnog kluba gradska uprava u suradnji sa Županijskim nogometnim savezom i Varaždinskom županijom želi ponovno vratiti nogomet u naš grad i omogućiti djeci (njih 190-tak) koji treniraju u tom klubu kvalitetne uvjete za bavljenje sportom te dugoročno, a kroz preoblikovanje, stvoriti uvjete za pronalazak strateškog partnera koji bi nastavio financiranje i upravljanje klubom kao perjanicom nogometa čitave regije sjever.

I zaključno, a u vezi prijedloga odluke o dimnjačarskim uslugama ili bilo koje odluke koju predlažem kao gradonačelnik, pozivam vijećnike HDZ-a da putem savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, preko odbora ili putem amandmana daju svoje primjedbe i prijedloge i da se konačno aktivno uključe u donošenje odluka. Naime, većina tih odluka je zakonska obveza Grada i neshvatljivo je HDZ-ovo protivljenje i to isključivo i samo preko medija i na samoj sjednici Gradskog vijeća.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci