Habijan: "SDP nariče i cmizdri". Bosilj: "Fino momče" Foto: VV arhiva

Habijan: "SDP nariče i cmizdri". Bosilj: "Fino momče"

Varaždinske vijesti | 21.10.2020. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

Zahuktala su se politička prepucavanja o zakonitosti srpanjske sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, održane putem aplikacije Zoom, na kojoj je prihvaćen zaključak o davanju suglasnosti za integralno rješenje niza sudskih sporova povezanih s kupoprodajama i zamjenama zemljišta, koje uključuje i trajno zbrinjavanje baliranog smeća koje već 15 godina leži na ulazu u Varaždin.

Podsjetimo, nakon što su iz Grada priopćili da je Ministarstvo pravosuđa i uprave odbilo sve predstavke predsjednika Kluba članova SDP-a u Gradskom vijeću Nevena Bosilja kao i Udruge građana „Varaždin bez smeća“, o nezakonitosti sjednice, Neven Bosilj reagirao je priopćenjem u kojem je, među ostalim, naveo kako je "vidljivo da se većina odluka aktualne gradske vlasti, pa tako i ova ključna o tzv. integralnoj nagodbi, donosila na štetu građana".

U utorak pak je na priopćenje SDP-a na svom Facebook profilu reagirao predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

- Ministarstvo pravosuđa i uprave provelo je nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća Grada Varaždina od dana 17.07.2020. i nije utvrdilo nepravilnosti. SDP / Bosilj / Petrić nastavljaju naricati i cmizdriti umjesto da objasne razloge bježanja sa sjednice Gradskog vijeća na kojoj su se razmatrale i donosile važne odluke za naš grad. Umjesto preuzimanja odgovornosti i javnog iznošenja stava na sjednici o tome da li su za, protiv ili suzdržani, naricanje se preselilo i u varaždinski kraj. S obzirom na to da su problem produbili donošenjem odluke o koncesiji, odnosno drugog pravnog posla, i dalje od njih čekam i pozivam ih da daju bolje rješenje od ovog koje smo izglasali. Uz ovo nam još samo nedostaju guslari - napisao je Habijan.

Danas je uslijedila reakcija gradskog SDP-a, koja je na Facebooku objavila priopćenje Nevena Bosilja.

- Politika je ozbiljan posao. Još je Aristotel rekao da je politika rad za opće dobro. Nažalost, u lijepoj našoj razni šarlatani, konvertiti, populisti i demagozi ogadili su u toj mjeri ljudima politiku, ali i državu, da masovno napuštaju Hrvatsku izgubivši vjeru u poštenje i bolje sutra s takvim likovima. Jedan u niski takvih je i novopečeni HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan, junak objave na svojem Facebook profiku koji je mene i varaždinski SDP usporedio s narikačama zbog naše borbe protiv korupcije, a za opće dobro građana Varaždina. Vidjela žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu je najbolji opis situacije kad HDZ-ovac pokušava plagirati predsjednika države Zorana Milanovića. Neprocjenljivo, pogotovo od osobe koja jedno misli, drugo govori, a treće radi. Pravi konvertit s ciljem osobnog probitka - naveo je N. Bosilj.

- A evo i činjenica: Damir Habijan u svibnju 2017., tada još kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina, govori „da ne dolazi u obzir suradnja s Čehokom koji ima tri pravomoćno potvrđene optužnice“, a u izbornoj noći izjavljuje: „činjenica je i nažalost siguran sam da ćemo uskoro ponovo na birališta.“ Naravno, kako i priliči pravom karijeristu i oportunistu, za dva tjedna je u ime HDZ-a potpisao koaliciju s Čehokom i za to je nagrađen s 5.000 kn neto mjesečno kao predsjednik gradskog vijeća. Zatim je za par mjeseci nešto kao rogoborio pa su mu dodatno dali nadzorni odbor Termoplina i još 4.000 kn neto mjesečno - dodao je Bosilj.

- Kad je trebao nakon dvije godine prepustiti mjesto predsjednika vijeća nekome s Čehokove liste u svibnju 2019., odigrava predstavu i odbija glasati za integralnu nagodbu uz obrazloženje „da ne vidi razloge za nagodbu jer je ugovor predmet kaznenog, kao i parničnog postupka za utvrđenje ništetnosti“. Ostaje predsjednik vijeća sa svojom sinekuricom i kad je procijenio da je ova izjava zaboravljena iako su ugovori i dalje predmet kaznenih postupaka hrabro mijenja mišljenje i HDZ podržava integralnu nagodbu i zadužuje Varaždin za stotine milijuna kuna. Ali, umjesto da se pokrije po glavi i zbog srama ne progovori ni riječ on ne staje te se uspijeva izboriti za svoje mjesto u aleji besmrtnika izjavom u rangu sa slavnom izjavom Smiljka Sokola: novac nije imovina. Naime, nakon izglasavanja sramotne integralne nagodbe poručio je svima koji nisu glasali za odluku da su savjest i kukavičluk ista stvar. Fino momče - napisao je Bosilj u nastavku.

- Kako se gradonačelnik Ivan Čehok potrošio i blatom umrljao pozlatu koju su mu putem plaćenih medija gradile interesne skupine koje godinama „drmaju“ Varaždinom, potrebno je stvoriti novu osobu koja će nastaviti ovaj „težak i nezahvalan posao“. Tako su našeg junaka u međuvremenu ugurali u Sabor na dodatnih 17.000 kn, a on budući nije kukavica nastavlja dobro utabanim stazama politike gdje je savjest nepoželjna ljudska osobina. Nažalost, tako dugo dok nam takve osobe kreiraju gradsku politiku ne trebamo se čuditi činjenici da je jučer susjedni Čakovec trijumfirao u izboru za najbolji grad u kvaliteti života, Virovitica za najbolji grad u povlačenju novca iz EU fondova, Samobor kao najbolji grad za gospodarstvo, a Šibenik u kategoriji obrazovanja i demografije. To nam samo pokazuje do kuda su Čehok i Habijan doveli grad Varaždin, kako nas vidi ostatak Hrvatske i kako kotiramo prema drugim gradovima za koje je Varaždin dugo bio nedostižan uzor. Ostatak Hrvatske koji su nepristrani promatrači vide da srozavaju naš grad, a da li će i Varaždinci konačno progledati saznati ćemo 16. svibnja 2021. na lokalnim izborima - zaključio je Bosilj.

Nedugo nakon ove objave SDP-a, Habijan je, kao nastavak na raniju izjavu da "SDP / Bosilj / Petrić nastavljaju naricati i cmizdriti", na svom FB profilu napisao samo: "KME - KMEEEE".

Screenshot_2020-10-21_Damir_Habijan_Facebook.jpg