Habijan prihvatio Čehokovu ponudu da postane predsjednik vijeća, podržat će i proračun

M.P./Varaždinske vijesti | 13.6.2017. u 14:50h | Objavljeno u Aktualno

- Da, točna je informacija da sam prihvatio ponudu varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka da postanem predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća - rekao nam je to predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

Ipak, naglašava kako nije riječ o trgovanju foteljama i pozicijama već su se obje strane složile oko nekih točaka.

- Razgovarali smo o više točaka, stavili smo na papir i kratkoročne i dugoročne planove važne za grad Varaždin i da, dugo sam razmišljao o tome, no vidim mogućnost da se neke naše ideje i naša vizija o čemu smo govorili tijekom predizborne kampanje implementiraju kroz našu suradnju. U ovom je trenutku bolje da pokrenemo neke stvari jer situacija u šest godina nije bila dobra. Pokušat ćemo nešto promijeniti, radit ćemo za dobrobit grada, a vidjet ćemo kako se se to dalje razvijati - najavio je Habijan.

Ističe kako je već postignut dogovor kako će on i ostalih četvero HDZ-ovih vijećnika prihvatiti gradonačelnikov prijedlog proračuna za 2017., a nakon ljeta će početi razgovarati i o proračunu za 2018. godinu.

- Već smo razgovarali o proračunu za 2017. i postigli dogovor, mislim da je dobar i vjerujem da neće biti prepreka da se on i usvoji. Međutim, krucijalan je proračun za iduću godinu jer se radi o budućnosti grada. Tu vidimo priliku da u njega implementiramo stvari o kojima smo govorili u kampanji i već ćemo nakon ljeta početi razgovarati o njemu jer ne možemo dopustiti da o proračunu raspravljamo između božićnih blagdana kako je bilo proteklih godina - poručio je Habijan.

Dodajmo na kraju kako će konstituirajuća sjednica varaždinskog Gradskog vijeća održati u ponedjeljak, 19. lipnja, u 12 sati.

 

Označeno u