Saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog GV-a Damir Habijan Foto: Krešimir Đurić

Habijan o prijedlogu mjera Županijskog stožera: Opet imamo veće katolike od samog pape

Varaždinske vijesti | 4.11.2020. u 09:29h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan na svom se Facebook profilu osvrnuo na najnoviji prijedlog mjera Županijskog stožera civilne zaštite upućenih jučer prema nacionalnom stožeru. Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Kako "pomoći" građanima u vrijeme pandemije? Najbolje nam to pokazuje primjer prijedloga mjera koji je jučer upućen iz Županijskog prema Nacionalnom stožeru. Dok Nacionalni stožer i stručna tijela primjenjuju mjere poštujući načelo razmjernosti i nastoje da se gospodarske aktivnosti i život građana nastave uz poštivanje epidemioloških mjera, ali da svatko od nas shvati da je najveća odgovornost na nama ponaosob, opet imamo veće katolike od samog pape.

Jedino kod nas ugostitelji rade do 22 sata, a eto novog prijedloga da rade do 20 sati. Naravno, zabraniti sportske aktivnosti i sportske terene jer su oni leglo zaraze. Ako ništa drugo, Županija zna kako doći u nacionalne medije.Nadam se da će bar Županijska palača ostati otvorena kako bi nastavili s provođenjem svojih mjera. P.S. Sve može, ako će Županija snositi trošak., objavio je Damir Habijan na svom Facebook profilu.