Habijan ne odustaje: Gradski odbor odlučit će o njegovom mandatu Foto: VV arhiva

Habijan ne odustaje: Gradski odbor odlučit će o njegovom mandatu

V.M./Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 16:32h | Objavljeno u Aktualno

Ne odustajem od nakane da svoj mandat predsjednika GO HDZ-a stavim na raspolaganje kolegama, bez obzira na sve ovo što se u međuvremenu dogodilo ili će se još dogoditi - rekao je za Varaždinske vijesti Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Nakon što je Habijan na konferenciji za novinare jasno izašao sa stavom da interesi pojedinaca ne smiju biti iznad interesa države te pozvao Tomislava Karamarka da podnese ostavku, za ponedjeljak je sazvao sjednicu Gradskog odbora kojem će na raspolaganje dati svoj mandat.

Ima li smisla sazivati Gradski odbor HDZ-a zbog njegova stava da ostavku u Vladi treba dati i Tomislav Karamarko, kada je i potonji takvu mogućnost jučer najavio, Habijan odgovara da ima.

- Smatram da ima. Ako ne nikakvu drugačiju, onda imam moralnu odgovornost prema članovima GO koji nisu bili upoznati sa stavom koji smo u ponedjeljak javno izrekli zamjenik predsjednika Robert Gotić i ja. Budući da sam svjestan težine tog stava, uvjeren sam da je nužno vidjeti što kolege misle, odnosno žele li me i dalje na čelu GO HDZ-a Varaždin ili ne, bez obzira na to što su me nedavno gotovo jednoglasno izabrali za predsjednika - objašnjava Habijan.

Sjednica varaždinskog Gradskog odbora HDZ-a priprema se za ponedjeljak, a još je nepoznato hoće li biti otvorena ili zatvorena za javnost.