Habijan: Kako Kišić i Štromar znaju adrese građana?, Kišić: Sve je po zakonu

D.P./Varaždinske vijesti | 4.5.2017. u 09:08h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na adrese Varaždinki i Varaždinaca ovih je dana stiglo pismo koje potpisuju kandidati koalicije HNS-SDP-HSU-HSS-Laburisti za župana i gradonačelnika Varaždinske županije Predrag Štromar i Alen Kišić.

Kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika također je primio pismo i to ga je, kaže - jako iznenadilo.

- Moram priznati da sam se iznenadio da sam primio pismo s obzirom na to da sam nedavno promijenio prebivalište, a jedino mjesto na kojem sam to prijavio je bilo na varaždinskoj policiji. Zato sam začuđen sam kako gospodin Kišić zna gdje živim, a moram reći da sam dobio i mnogo upita od građana koje zanima ista stvar - kazao nam je Damir Habijan koji bi želio znati odakle gospodinu Kišiću ti podaci.

- Ja takve podatke nemam, ali da i imam ne bi ih koristio na takav način - kazao je Habijan koji će vezano za to uputiti upit Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

- Svi znamo da postoji Zakon o zaštiti osobnih podataka i postavit ću upit nadležnim tijelima, a mogu i građane uputiti da naprave isto - zaključio je Habijan.

Alen Kišić upitan za komentar Habijanovih tvrdnji kazao nam je kako sve napravljeno sukladno zakonu.

- Dostava naših promidžbenih materijala je, kao i kod svakih izbora, napravljena sukladno zakonu, a samu dostavu je izvršila varaždinska tvrtka specijalizirana za dostavu pošiljaka - napisao nam je Kišić.