Habijan (HDZ): "Kao ministar gospodarstva pokušao sam, ali..." Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Habijan (HDZ): "Kao ministar gospodarstva pokušao sam, ali..."

VV | 10.7.2024. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno

- Proteklih mjeseci tema Varteksa izaziva medijsku pažnju, ali prije svega osjećaje nas Varaždinaca - ustvrdio je ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije na svojem Facebook profilu.

Ističe kako je već u nekoliko navrata komentirao, a u ulozi ministra gospodarstva i održivog razvoja, Upravi i predstavnicima radnika Varteksa komunicirao potencijalna rješenja i oblike podrške koje možemo pružiti.

- Zajedno s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, 10. svibnja primio sam predstavnike sindikata trgovačkog društva Varteks d.d., a 11. svibnja i Upravu društva. Na oba sastanka razgovaralo se o mogućim načinima pomoći, prije svega, materijalnoj pomoći zaposlenicima koji u tom trenutku nisu primili plaću za dva ili tri mjeseca. Tom prilikom ponuđena je mogućnost isplate tri plaće iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina te mogućnost pomoći kroz mjeru skraćivanja radnog vremena iz nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Informirali smo Upravu društva Varteks o mogućnostima pomoći kroz Rescue aid / modernizacijski fond u suradnji s upravom za tržišno natjecanje EU. Kao Varaždincu, žao mi je da se dio identiteta mog grada, brand koji je prepoznat i cijenjen desetljećima u cijelom svijetu, našao pred zidom. Podsjećam, Varteks je privatna kompanija i sami kreiraju politiku vođenja kompanije te sami donose odluke. Pokušaj SDP-a da politizira ovu temu, a još gore, prenese odgovornost na mene, na lokalni i nacionalni HDZ, a u konačnici na Vladu RH, samo je jeftini populizam i pokušaj dobivanja političkih bodova - zaključio je Habijan.

Označeno u