Habijan: Grad se mora aktivno uključiti u rad Doma za starije i inicirati dogradnju

| 11.5.2017. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno

- Vrijeme je da netko počne misliti na naše starije sugrađane i sugrađanke, takozvanu zlatnu generaciju, umirovljenike, koji su kroz svoj životni i radni vijek puno doprinijeli razvoju Varaždina. Želimo da znaju da ih cijenimo, da su važan čimbenik ovog društva i da ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti da svoju starost provedu dostojanstveno - kazao je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina Damir Habijan danas ispred varaždinskog Doma za starije i nemoćne osobe gdje je sa svojim timom predstavljao dio programa za starije.

- Naš program sastoji se od stvarnih mjera, a ne praznih obećanja - kazao je Habijan koji smatra kako je jedna od ključnih stvari koja se mora čim prije napraviti dogradnja Doma za starije.

- Kapacitet od 350 ležajeva definitivno nije dovoljan i iako već 10, 15 godine slušamo o potrebnoj dogradnji Doma do danas se nije dogodilo ništa. I zato se Grad Varaždin mora aktivno uključiti u rad Doma i inicirati dogradnju, ako već Varaždinska županija kao osnivač oko toga nije napravila ništa - kazao je Habijan.

Ponovio je kako su dio programa i uskrsnice i božićnice za umirovljenike za koje će se sredstva naći od ukidanja naknada članovima Gradskog vijeća, Upravnih vijeća te članova Nadzornih odbora tvrtki u suvlasništvu Grada.

Kandidat za Habijanovog zamjenika Denis Čupić kazao je kako Grad može i mora biti potpora Domu umirovljenika, ali i drugim privatnim smještajnim institucijama za starije.

- Grad može biti poticaj za dogradnju kroz oslobođenje komunalnog doprinosa, ali i kroz pomaganje na aplikacije na EU fondove te na druge načine, jer naša najstarija generacija mora imati dostojno mjesto u kojem može provesti jesen života - kazao je Čupić te najavio osnivanje konzultativnog tijela grada koje bi osmišljavalo mjere koje bi olakšale život starijoj generaciji, a u koje bi uključili osobe starije životne dobi.

Uz to, najavio je Čupić, uvest će se Call centar u kojem će biti zaposlene osobe koje će biti na usluzi starijima.

- Gradska uprava je možda informatizirana, ali starije osobe se slabo služe Internetom. Zato ćemo osnovati Call centar u koji će se oni moći javiti, dobiti sve informacije i povratnu informaciju tako da ne moraju dolaziti u središte grada - kazao je Čupić te zaključio kako uprava mora biti dostupnija građanima.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci