Habijan Bosilju: Kome smeta da se pohvali Ministarstvo jer nije iste političke opcije kao on?

VV | 24.7.2023. u 19:58h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan reagirao je na izjavu gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja u kojima tvrdi da HDZ nema pravo zahvaljivati ministrici i Ministarstvu kulture i medija na dobivenim sredstvima za obnovu dvorca Stari grad.

Gradonačelnik Bosilj: "Novac za obnovu Staroga grada rezultat je rada stručnjaka, a ne političkih igrica"

Ministarstvo kulture i medija u punom će iznosu bespovratnim sredstvima financirati obnovu dvorca, a Habijan tvrdi da se zahvalom ministarstvu ne osporava kvaliteta projekta kojeg je prijavio i za to dobio sredstva Grad Varaždin, odnosno Gradski muzej.

„Zadivljujuća je lakoća kojom SDP Grada Varaždina uspijeva čak i jednu pozitivnu vijest za naš grad baciti u negativni kontekst.

Naime, činjenica je kako je na temelju prijave na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske odobrilo sredstva u punom iznosu od 949.114,85 eura za energetsku obnovu zaštićenog kulturnog dobra Stari grad u Varaždinu. Sredstva su osigurana u Nacionalnom programu oporavka i otpornosti. Činjenica je isto tako da Ministarstvo kulture i medija konstantno podupire kulturne projekte na području Grada i Varaždinske županije. Također je činjenica kako živimo u demokratskom društvu u kojem je jedno od temeljnih načela sloboda govora. U tom smislu nevjerojatno je da nekome smeta da se pohvali Vlada ili resorno ministarstvo samo zato što nije pripadnik iste političke opcije kao on.

Na kraju, bitno je da se podupiru projekti u našem gradu i vjerujem da je i SDP-u drago da idemo naprijed. Ili da parafraziram kolegicu Antolić Vupora, mislim da je Bosilj mislio ili što je već mislio da je Bosilj mislio.“ – rekao je Damir Habijan.