Habek: Novim ljudima treba dati šansu

vv | 20.7.2019. u 10:09h | Objavljeno u Aktualno

Oporba je tražila smjenu nekih ministara i to se i dogodilo, a s obzirom da je došlo do promjene, smatram da novim ljudima treba dati šansu, kao što je to uvijek u Saboru, po nepisanom pravilu  bio običaj, veli nam saborski zastupnik Mario Habek, objašnjavajući zašto je u petak podržao nove ministre, koje je predložio Andrej Plenković.

Osim Habeka, učinilo je to još troje bivših SDP-ovaca: Siniša Varga, Milanka Opačić i Zdravko Ronko. SDP je napustila i Ana Komparić Devčić, ali on nije došla na izvanrednu saborsku sjednici na kojoj se glasalo o rekonstrukciji Vlade. Od onih koji su podržali rekonstrukciju, pozornost je privukao i Reformist Dumbović,

Komparić Devčić, Opačić i Ronko dio su saborskog kluba Bandićeve stranke, a Habek kluba narodnjaka.

-U razgovoru s predsjednikom kluba Miloradom Batinićem zaključili smo da su naši interesi projekti vezani uz sjever Hrvatske gdje smo i izabrani u Sabor te od novih ministara očekujemo još više ulaganja u naš kraj. Na kraju krajeva, nekoliko mojih kolega prijatelja iz SDP-a je u koaliciji s HNS-a u općinama i gradovima u Varaždinskoj županiji te mi je želja i njima pomoći s raznim projektima do kraja mandata, napominje Habek te dodaje da misli pomoći, osim svom Ivancu, i Dubravku Biliću, Hrvoju Kovaču, Željku Posavcu, Mariju Klapši, Mariju Milaku, Žarku Rodešu te dr.

Od saborskih zastupnika iz Varaždinske županije, podršku novim ministrima jednino nije dao Mostov Robert Podolnjak.