Gumiimpex-GRP ima novog većinskog vlasnika, obitelj Kirić i dalje ostaje suvlasnik Foto: VV arhiva

Gumiimpex-GRP ima novog većinskog vlasnika, obitelj Kirić i dalje ostaje suvlasnik

Varaždinske vijesti | 29.10.2021. u 17:03h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinske tvrtke Gumiimpex-GRP d.o.o. izvijestili su o novostima u vlasničkoj strukturi.

Naime, realiziran je ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela kojim je u vlasničku strukturu Gumiimpex-GRP d.o.o. kao većinski vlasnik pristupio investicijski fond KJK Fond III.

- KJK Group je neovisni upravitelj ulaganjima u imovinu u vlasništvu zaposlenika, osnovan 2010. godine. U ovom trenutku, KJK upravlja fondovima čija ukupna neto vrijednost imovine iznosi preko 600 milijuna eura, a u svoja ulaganja usmjerava na jugoistočnu Europu i baltičke zemlje - priopćili su iz tvrtke.

- Motivirani željom za dodatnim iskorakom na tržištu regije, obitelj Kirić vjeruje da će ova transakcija doprinijeti jačanju i razvoju društva te njegovu širenju - istaknuo je direktor tvrtke Damir Kirić.

- Obitelj Kirić ostaje i dalje suvlasnik u društvu te će zajedno s novim partnerom aktivno sudjelovati u upravljačkoj strukturi i vođenju poslova. Time se daje naglasak na kontinuitet u poslovanju u skladu s 50-godišnjom tradicijom te će Gumiimpex-GRP d.o.o. i dalje biti pouzdan partner svojim kupcima i dobavljačima - poručili su iz tvrtke Gumiimpex-GRP.